Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bijna $1 miljard aan Bitcoin Futures ETF verhandelt op één dag

De allereerste Bitcoin ETF is op de markt gekomen. En het brak bijna het handelsrecord voor elke debuterende ETF ooit. De Bitcoin futures-ETF die gisteren is gelanceerd is een groot succes. Enthousiaste beleggers verhandelden in de eerste 20 minuten voor $280 miljoen aan aandelen. In 1 dag tijd werd er zelfs voor bijna $1 miljard aan ETF’s verhandeld.


Bitcoin ETF behaalt op één na hoogste volume ooit

De Bitcoin Strategy ETF van ProShares begon gisteren 15:30 te handelen op de New York Stock Exchange onder de ticker BITO. Beleggers die blootstelling wilden aan de cryptomunt, kunnen nu dus aandelen kopen die gekoppeld zijn aan de toekomstige prijs van Bitcoin. 1 BITO aandeel ging van start op een prijs van $40 en stegen in 1 dag tijd naar een prijs van $41,94. Dat betekent dat BITO een prijsstijging van 4,85% heeft geboekt op zijn eerste dag.

BITO koersverloop – Bron: Yahoo! Finance

Analisten vertelden dat het enorme verhandelde volume bijna een record brak: hoewel het de grens van $1 miljard net niet bereikte, was het heel dichtbij. Cijfers van Bloomberg laten zien dat er voor $ 994 miljoen werd verhandeld. Slechts één ETF in de geschiedenis van Amerikaanse ETF’s bereikte op de eerste dag $ 1 miljard, en dat was BlackRock’s Carbon Transition Readiness.

“Het was niet verwacht. We dachten dat het een groot succes zou worden, maar zo groot…”, aldus Bloomberg ETF-onderzoeksanalist James Seyfarrt.

“Ik dacht dat als het op de eerste dag $ 250 miljoen zou verhandelen, dat zou een succes zijn geweest. Dat volume haalde de Bitcoin ETF al in slechts 30 minuten.”


Een ‘echte’ Bitcoin ETF is nog steeds gewenst

De ETF geeft institutionele en particuliere beleggers toegang tot Bitcoin, zonder dat ze zelf Bitcoin hoeven te kopen en op te slaan, wat voor sommige beleggers ingewikkeld kan zijn. Deze specifieke ETF is echter een futures ETF, wat betekent dat beleggers aandelen kopen en verkopen die contracten vertegenwoordigen die wedden op de prijs van Bitcoin. Het mooiste zou volgens analisten een spot ETF zijn. Ook daarvoor wacht een lange lijst van spraakmakende bedrijven op goedkeuring op een Bitcoin ETF die direct gekoppeld is aan de prijs van de crypto.

De SEC heeft jarenlang aanvragen voor een echte Bitcoin ETF afgewezen. Dit omdat ze zich zorgen maken over marktmanipulatie in de crypto wereld. SEC-voorzitter Gary Gensler gaf in augustus echter aan dat de SEC wel geneigd zou zijn een ETF goed te keuren die Bitcoin-futures volgt, vermoedelijk omdat de futuresmarkt al wordt gereguleerd door de CFTC.

Ondanks dat een echte Bitcoin ETF misschien nog mooier was geweest heeft de Bitcoin Strategy ETF van ProShares zeker bewezen dat Wall Street-investeerders warm lopen om in Bitcoin te investeren.

Bitcoin nieuws

Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K
El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk
Bitcoin-handelsvolume zakt met bijna 60% in 9 dagen tijd Bitcoin-handelsvolume zakt met bijna 60% in 9 dagen tijd
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten