Ethereum, TH
Ethereum

VanEck voorspelt Ethereum koers van $22.000 in 2030

Er zijn bijna negen keer zoveel dagelijkse actieve gebruikers in het ecosysteem van Ethereum als vier jaar geleden. Analisten van het grote VanEck claimen dat Ethereum hierdoor klaar is om naar nieuwe hoogten te stijgen.

De groei van Ethereum

Volgens data van ETF-uitgever Bitwise, kende Ethereum een gemiddelde van meer dan 250.000 dagelijkse actieve gebruikers. In het eerste kwartaal van 2024 is dit getal, waar ook layer-2 netwerken bijhoren, op 2.250.000 gekomen en daarmee bijna 9x groter.

“ETF of niet, het Ethereum-ecosysteem groeit. Snel”, aldus Bitwise op Twitter.

Opvallend is wel dat layer-2 oplossingen nu veel populairder zijn en een grotere portie van de dagelijkse actieve gebruikers opslokken. Op 4 juni kende de hoofdblockchain van Ethereum 378.000 actieve gebruikers, Polygon had er 1,3 miljoen, terwijl vier andere L2-oplossingen een totaal van 1,5 miljoen actieve gebruikers hadden.

Dat is op zich veel, maar als je op wereldwijde schaal gaat denken, dan is het echt nog niets. Je kunt je afvragen in hoeverre dat na ongeveer negen jaar aan adoptie een goed teken is voor Ethereum. Wellicht moet de belangrijkste toepassing voor het project nog uitgevonden worden. Dat zou ook kunnen.

VanEck verwacht Ethereum koers van $22.000

De grote fondsbeheerder VanEck verwacht in 2030 een Ethereum koers van $22.000. In een blogpost van 5 juli claimen Matthew Sigel en twee collega’s dat Ethereum het daarmee nog veel beter gaat doen dan ze in eerste instantie hadden gedacht.

Eerder zetten ze nog in op $11.800 en nu gaat het dus om $22.000 in het jaar 2030. Volgens de analisten van VanEck is de omzet per gebruiker al bijna grote dan die van de meeste Web2-bedrijven en gaat de populariteit van Ethereum groeien binnen de traditionele financiële markt.

“Wij verwachten dat de Spot Ethereum ETFs bijna goedgekeurd zijn om op de Amerikaanse beurs te verhandelen. Die ontwikkeling kan het voor financieel adviseurs en institutionele investeerders mogelijk maken om deze unieke asset aan te houden […] en te profiteren van de prijzen en liquiditeitsvoordelen van ETFs”, aldus de analisten.

Uiteindelijk moeten we nog maar zien in hoeverre de Ethereum ETFs goed gaan presteren. Dat hangt in grote mate af van de interesse van investeerders. Vooralsnog zit staking niet in de ETFs, waardoor het zou kunnen dat Ethereum ETFs niet zo aantrekkelijk zijn.

Investeerders in de ETFs missen immers dat rendement, terwijl andere investeerders het wel krijgen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

VanEck voorspelt Ethereum koers van $154.000
Grote financiële speler toont interesse in Bitwise Ethereum ETF
Ethereum koers schiet omhoog – SEC laat rechtszaak vallen
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen