samsung
Altcoin, VeChain

VeChain en Samsung werken samen voor veilige datastroomtoepassingen

Samsung Heavy Industries (of SHI afgekort) is een samenwerking gestart met de VeChainThor-blockchain. SHI is wereldwijd één van de grootste scheepsbouwer.

Scheepvaart wordt gedigitaliseerd

Door de nieuwe samenwerking past SHI blockchain-technologie toe op zijn eigen Samsung Autonomous Ship (SAS)-project. Het paste de technologie ook toe op zijn SVESSEL eLogbook-gegevensstromen op een operationeel schip.

Dit nieuws werd ook gedeeld door het grootste classificatiebureau voor de scheepvaartindustrie: DNV. Volgens DNV toont de prestatie het potentieel aan van blockchain-technologie om te worden gebruikt voor veilige datastroomtoepassingen op schepen. Volgens DNV is het versterken van de cyberbeveiliging in de scheepvaartsector een steeds verder toenemende behoefte. Dit komt doordat steeds meer binnen de industrie gedigitaliseerd wordt.

Met meer digitalisering zijn scheepswerven, rederijen, fabrikanten en klassenorganisaties actief bezig met het ontwikkelen en verifiëren van slimme en autonome schepen. Dit verhoogt ook de noodzaak voor veilige datastroomtoepassingen. De samenwerking tussen VeChain en Samsung is ook op Twitter bevestigt.

Use case in cyberbeveiliging van schepen

Door de samenwerking van VeChainThor met SHI is het de blockchain die als eerste een use case vindt in de cyberbeveiliging van schepen. Het is echter niet de eerste keer dat de lichtgewicht en duurzame blockchain impact heeft in de reguliere industrieën.

Eerder benadrukte het Centraal Comité van de Communistische Partij van China de rol van VeChain bij het revolutioneren van de bierbrouwindustrie. Het rapport merkte op dat VeChain’s oplossing voor duurzaam koolstofbeheer het milieubeschermingsgedrag van elke fase van de bierproductieketen kan kwantificeren.

Het nieuws lijkt nog geen effect te hebben op de handelsprijs van VET, want het oorspronkelijke token van het ecosysteem wordt momenteel verhandeld tegen $0,018 per stuk, een daling van circa 2,5% in de afgelopen 24 uur.

Altcoin nieuws

TON core-team lanceert smart wallet met gasloze transacties
Shiba Inu team voorspelt naderend altcoin seizoen
Bloedbad voor crypto, maar analist voorspelt grote XRP uitbraak
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli