VeChain Nieuws

Ben je op zoek naar VeChain nieuws? Dan ben je bij Newsbit en specifiek op deze pagina aan het juiste adres. VeChain is een project dat al jaren meedraait in de top van de industrie en altijd werkt aan nieuwe toepassingen voor de technologie. Behalve voor nieuws over VeChain, kun je op deze pagina ook wat informatie over de geschiedenis en ontwikkelingen rondom het project vinden.

VeChain lanceert VeWorld, een volledig gedecentraliseerde wallet
Waarom is de VeChain koers deze week met 40% gestegen?
VeChain bereikt mijlpaal van 2 miljoen bekende adressen
Prijs van VeChain (VET) kan met meer dan 200% stijgen
VeChain en Samsung werken samen voor veilige datastroomtoepassingen
VeChain bevestigt enorm plan om wereldwijd uit te breiden
VeChain tekent een sponsorcontract van $100 miljoen met UFC
VeChain kan vanaf nu gebruikt worden als betaalmiddel in 2 miljoen winkels

De geschiedenis van VeChain

VeChain is een project dat in 2015 is begonnen door Sunny Lu, een voormalig Chief Information Officeer van Louis Vuitton China. Het begon als een zusterbedrijf van Bitse, één van de grootste blockchain-bedrijven in China. Al snel groeide het echter uit tot een op zichzelf staande onderneming die tot op de dag van vandaag de headlines haalt.

In eerste instantie leefde de VET token van VeChain enkel en alleen op de blockchain van Ethereum. Maar in 2018 maakte het project de overstap naar zijn eigen langverwachte blockchain en kreeg het meteen een nieuwe merknaam. Waar het tot dat moment nog om de VEN blockchain ging, werd het na de introductie van de eigen blockchain de VeChainThor (VET) blockchain.

Het voornaamste doel was vanaf de begindagen om de industrie voor supply chains op zijn kop te zetten. Dit wilde het doen door producten en data traceerbaar en controleerbaar te maken met zijn blockchain. Dat is niet gek, als je bedenkt dat Sunny Lu iemand was die bij Louis Vuitton China werkte, een bedrijf dat veel te maken heeft met namaak.

Later is VeChain zich ook gaan richten op decentrale applicaties, is het mogelijk om initial coin offerings (ICOs) op het platform te doen en werd het een tussenpersoon voor Internet of Things (IoT) applicaties.

Door de jaren heen wist VeChain vaak het nieuws te halen met indrukwekkende samenwerkingen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de samenwerking met PricewaterhouseCoopers (PwC), die van de blockchain-oplossingen van VeChain gebruik willen maken. PwC is een accountantskantoor, waardoor ook die samenwerking niet zomaar uit de lucht komt vallen.

Verder werkt VeChain samen met Renault en grote namen als Microsoft en Viseo. In principe gaat dat nog niet om gigantische projecten, maar de interesse is er. Als laatste is het nog interessant om te vermelden dat VeChain de technologie-partner van Gui’an is, een zone voor economische ontwikkeling van de Centrale Chinese Overheid.

De blockchain van VeChain

De VeChainThor blockchain is een publieke blockchain die is gebouwd voor de massale adoptie van crypto door bedrijven. Het platform heeft twee tokens, de VET token en de VTHO token. De VET token is de VeChain token die wordt gebruikt voor zaken van waarde binnen het platform en onder andere om smart contracts aan te spreken. Alle decentrale applicaties en toepassingen op VeChain gebruiken de VET token.

VTHO is een token die wordt gebruikt om transacties te faciliteren. Je kunt deze token het beste vergelijken met het gebruiken van Ethereum voor “gas” dat je nodig hebt voor het inschieten van transacties. Het idee van de twee losse tokens is om de meer speculatieve VET token los t e koppelen van de VTHO tokens.

Dit maakt het makkelijker voor gebruikers om in te schatten hoeveel VTHO ze nodig hebben voor een transactie. Binnen Ethereum is dit lastiger, omdat de waarde van Ether behoorlijk volatiel kan zijn. Zo heeft VeChain door iets nieuws te implementeren een kleine verbeteringsslag gemaakt ten opzichte van het model van Ethereum.

Wat maakt VeChain uniek?

Wat VeChain uniek maakt is dat het project is begonnen door iemand uit de industrie voor luxegoederen. Door iemand die het probleem dat in die industrie leefde herkende en daar een oplossing voor zag in de vorm van blockchain technologie. Het is met VeChain mogelijk om producten van de eerste stappen bij de producent tot en met de consument te volgen. Als je bijvoorbeeld een tas van Louis Vuitton op de blockchain van VeChain zou plakken, dan kun je altijd controleren of het om een echt exemplaar gaat.

Kun je VeChain ook minen?

Het is niet mogelijk om VeChain te minen. In plaats daarvan draait het op een zogenaamd Proof-of-Authority systeem. De grootste participanten in het netwerk spelen de rol van validators. Het verschil met bijvoorbeeld een Ethereum is dus dat niet zomaar iedereen met tokens mee mag doen met het validatieproces van de transacties.

Dit betekent dat een kleinere hoeveelheid computers de berekeningen doen om het netwerk en alle transacties te valideren. Hierdoor is het netwerk gemiddeld een stuk sneller dan andere blockchains, maar is het voor de kleinere investeerders praktisch onmogelijk om in te stappen. Ook dit is iets nieuws waar VeChain zich mee weet te onderscheiden van de rest.

Het voordeel is dat VeChain heel weinig energie verbruikt om tokens te minen en het netwerk te onderhouden. Zeker in vergelijking met een Bitcoin, dat steeds grotere hoeveelheden energie verbruikt. Aan de andere kant is er door dit model sprake van een stuk lagere graad van decentralisatie. Uiteindelijk is het aan gebruikers en investeerders om te bepalen waar ze meer waarde aan hechten.

Hoe kan ik het VeChain nieuws gebruiken?

Je kunt het VeChain nieuws gebruiken als een manier om op de hoogte te blijven van dit interessante project. De ontwikkelingen bij VeChain volgen elkaar, net als in de gehele blockchain-industrie, in razendsnel tempo op. Om het overzicht te behouden zorgt onze redactie ervoor dat je altijd het laatste VeChain nieuws kunt vinden op ons platform.

Dat is belangrijk, zeker als je het project ziet als een investering. Verder is het bij ons ook mogelijk om technische analyses over VeChain te vinden. Dat komt iets minder vaak voor dan nieuws over het project, maar ook technische analyse is een belangrijk middel om in de gaten te houden hoe een project er voorstaat. Zeker als je het nieuws over VeChain weet te combineren met technische analyse is dat wat ons betreft een sterke combinatie. Meer dan dat kunnen we je vanuit de redactie van Newsbit niet meegeven, want voor financieel advies hebben wij uiteraard niet