Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

VeChain kan belangrijke rol spelen in Chinese economie

Aidan Connolly, president van AgriTech Capital, heeft onlangs een onderzoek gepubliceerd naar de problemen in de voedselsector in China. Volgens Connolly is VeChain de game-changer waar de Chinese economie op zit te wachten.


VeChain is een game changer voor de voedsel-industrie

Hoewel China zich in een lastig parket bevindt volgens Connolly, heeft hij een herstelplan opgesteld voor vijf belangrijke gebieden. Volgens het onderzoek zal China op korte termijn meer dan $6 miljard investeren in Agri-FoodTech om de voedingsindustrie een stuk efficiënter te maken.

VeChain zal hierin een cruciale rol kunnen spelen vanwege de toenemende vraag naar transparantie in de voedselketen. De afgelopen jaren is de Chinese bevolking blootgesteld aan nieuws over fraude, besmetting en mislukte voedselinspecties. Dit fenomeen wordt alleen maar erger door fake-news op social media. Connolly vertelt echter dat VeChain dit probleem kan oplossen:

“Een bedrijf dat een potentiële game-changer is, is VeChain, een Chinees blockchain-platform dat is ontworpen om de informatiestroom voor complexe toeleveringsketens te verbeteren.”


VeChain gaat belangrijke rol spelen in China

VeChain wordt in de publicatie genoemd samen met ZhongAn Technology, een bedrijf achter een sensor genaamd GoGo Chicken. Hiermee kan een boerderij de sensor op de enkel van een kip plaatsen. Op die manier kunnen relevante gegevens over het dier worden opgeslagen, zoals zijn dieet, gezondheid en de omstandigheden waarin het leeft.

Samen met VeChain schat Connolly dat ZhongAn een revolutie teweeg kan brengen in de Agri-FoodTech-industrie in China. De toegenomen acceptatie van deze technologie en de verlaging van de kosten wanneer deze op grote schaal wordt toegepast, zullen zeer relevant zijn. De koersen van bedrijven die zich bevinden in de Agri-FoodTech-industrie zijn de afgelopen tijd dan ook niet voor niets explosief gestegen.

Doordat VeChain gebruik maakt van de blockchain technologie en al veel partnerschappen heeft met grote bedrijven, onderscheid VeChain zich en dat is een prachtige uitgangspositie voor het bedrijf. Connolly vertelt:

“In 2020 werd VeChain het eerste op de blockchain gebaseerde bedrijf die toetrad tot de China Animal Health and Food Safety Alliance (CAFA) en heeft al strategische partnerschappen gesloten met de Chinese divisies van Bayer, Walmart, BMW en LVMH.”

VeChain lijkt dus een belangrijke rol te gaan spelen in het vijfjarige nationale plan van China en dat kan de VET-koers in de komende jaren flink op gaan drijven.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten