Altcoin

VeChain lanceert PoA2.0 om transactiesnelheid te verbeteren

VeChain (VET) heeft hard gewerkt om het Proof of Authority (PoA) 2.0-algoritme werkelijkheid te laten worden. Het bedrijf maakte onlangs bekend dat het belangrijke vooruitgang heeft geboekt bij de realisatie ervan.

Volgens de aankondiging zijn er al plannen om het protocol te lanceren. Het bedrijf zei dat het, eenmaal gelanceerd, de schaalbaarheid van blockchain zal verbeteren en ook prestaties zal verbeteren.


Veilig en robuust platform

De ontwikkelaars van het PoA2.0-algoritme zeggen dat ze er hard aan werken om het platform veerkrachtiger, veiliger en robuuster te maken. Ze zeiden dat dit ook zal leiden tot meer acceptatie en integratie van het VeChain Thor-platform.

VeChain is de Singaporese non-profitorganisatie die het project ontwikkelt. Hoofdwetenschapper van de organisatie, Peter Zhou, onthulde op Twitter dat hij en het ontwikkelingsteam van het platform de ontwikkelingen van het platform bijna hebben voltooid, aangezien ze een belangrijke mijlpaal in het project hebben bereikt.

VeChains belangrijkste ontwikkelaar en ik hebben goede vooruitgang geboekt bij de implementatie van PoA2.0“, zei Zhou. Hij verklaarde verder dat zeer binnenkort een testnet zal worden gelanceerd dat VIP-193 implementeert, wat een snellere transactiebevestiging mogelijk zal maken.

Hij voegde er ook aan toe dat hij het testen van het VIP-200-prototype heeft afgerond, wat de finaliteit van BFT zal opleveren.

De VIP-193 wordt ook wel SURFACE genoemd, ontworpen om snellere transactiebevestiging te bieden en het VeChain Thor-platform op te schalen.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Het consensus-algoritme is gebouwd met topfuncties

Het ontwikkelingsteam heeft onthuld dat het consensus algoritme alle topfuncties van PoW-gebaseerde blockchains zoals Bitcoin heeft. Het Byzantine Fault Tolerance (BFT) -protocol maakt het echter schaalbaarder en robuuster dan het eerste.

Volgens Zhou heeft het BFT-protocol vier finaliteitsberichten, die allemaal zijn ontworpen om te functioneren als een blok-ID en als onderdelen van de block reader.

Zhou heeft gebruikers ook laten weten dat de VIP-200-prototyping voltooid is. Hiermee kunnen blocks zorgen voor extra finaliteitsgerelateerde berichten, waardoor het VeChain gedistribueerde register de BFT-finaliteit kan bereiken.