Bitcoin

Venezolaan steelt $1 miljoen in BTC van klanten na nep-ontvoering

De autoriteiten van Venezuela zijn naar verluidt op zoek naar een oplichter die bijna 24 Bitcoin (BTC) gestolen zou hebben van de rekeningen van zijn klanten. Deze Bitcoin hebben momenteel een waarde van ruim $1 miljoen. De oplichter zou volgens de autoriteiten zijn eigen ontvoering in scène gezet hebben.


Vermoeden van geld witwassen en fraude

De in dit geval 23-jarige man waar het om gaat, Andrés Jesús Dos Santos Hernández, wordt gezocht door de nationale politie door een vermoeden van witwassen van geld en het plegen van fraude. Dit is inmiddels bevestigt door Douglas Rico, de directeur van Venezuela’s Scientific, Criminal and Criminal Investigations Corps (CICPC).

Volgens de Venezolaanse autoriteiten zou Hernández zijn eigen ontvoering in scène gezet hebben. Meerdere Binance-accounts van zijn klanten zijn echter in de tussentijd geleegd. In totaal gaat het om ongeveer 23,66 Bitcoin, met een waarde van ongeveer $1.15 miljoen.

Eerder zou de verdachte zich hebben voorgedaan als een financieel adviseur en was hier blijkbaar erg overtuigend in. Hij heeft vervolgens namelijk van meerdere investeerders Bitcoins ontvangen. Ook kreeg hij toegang tot de Binance-accounts van zijn slachtoffers, die hij op zijn beurt kon legen.


Bitcoin-adoptie Hotspot

Wereldwijd is Venezuela een hotspot als het gaat om de adoptie van de top cryptocurrency: Bitcoin. Ook andere cryptocurrencies doen het in dit land goed. De lokale burgers hebben zich tot crypto-activa gewend met als doel om de chronische hyperinflatie te bestrijden. Het land kent al een decennium lang problemen met hyperinflatie, waardoor de nationale munteenheid vrijwel iedere dag aanzienlijk minder waard wordt.

Cryptocurrencies bieden hier echter een uitkomst: het wordt gezien als middel om waarde in op te slaan én om toegang te krijgen tot internationale markten. Hierom is de adoptie in Venezuela omtrent cryptocurrencies erg hoog.

De regering van het land heeft tevens geprobeerd om een eigen digitale munt te lanceren en te verplichten: de Petro. Dit is echter op grootschalig gebied mislukt. Alhoewel de munt in sommige gebieden van het land ingezet wordt, maakt lang niet iedereen hier gebruik van. Het is echter een goed begin geweest voor de acceptaties van cryptocurrencies in het algemeen in het land.

De oplichter is momenteel nog spoorloos. Verwacht wordt echter dat hij binnen niet al te lange tijd gevonden gaat worden. Het is op dit moment nog onbekend wat zijn straf zal gaan zijn mocht hij gevonden en opgepakt worden.

Bitcoin nieuws

Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Crypto analist: Bitcoin staat op het punt een parabolische stijging te maken
Bitcoin bereikt $67.000: Grote crypto-investeerders kopen massaal BTC
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?