Nieuws, Trending

Venezuela komt met framework voor cryptocurrency reguleringDe overheid van Venezuela heeft een nieuwe wet aangenomen die de industrie een juridisch kader biedt.


Miners, crypto-ondernemers en reguliere handelaren

De regels die zijn opgesteld zijn voornamelijk bedoeld voor de cryptocurrency miners, crypto-ondernemers en reguliere handelaren.


Het integrale systeem van crypto-activa

Het document heet ‘Constituerend besluit inzake het integrale systeem van crypto-activa’. Dit document bevat meer dan 60 artikelen die definities geven van belangrijke termen uit de industrie. Hiernaast introduceert dit bestand een conceptversie van lijst met elke valuta dat in het land is uitgegeven en is autoriseert door de overheid.

Hiernaast wordt er duidelijk dat de overheid met een licentiesysteem wil gaan werken; cryptocurrency-miners en -exchanges zijn verplicht om zo’n vergunning aan te vragen om boetes te voorkomen.Toezichthouder

De overheid van het land stelt Sunacrip aan om de commerciële activiteiten rondom cryptocurrency te inspecteren. Sunacrip is een nationale cryptocurrency waakhond dat actief is in Venezuela. Zij zullen hiernaast in staat zijn om de emissie, overdracht en het commercialiseren van deze ondernemingen te controleren en waar nodig aan te sturen.

Tot slot is deze toezichthouder bevoegd om mining-bedrijven te inspecteren en de uitrusting van deze bedrijven te confisqueren wanneer zij niet aan de opgestelde eisen voldoen.