Nieuws, Trending

Verkoop Crypto munt Venezuela ‘Petro coin’ start in november

De president van Venezuela, Nicolas Maduro, heeft gisteren op de televisie de officiële lancering van de nationale cryptocurrency genaamd de Petro coin aangekondigd. 

Maduro: Alle olie en brandstof moet gekocht worden met Petro

Op televisie vertelde Maduro dat de website voor de Petro Coin al live staat en dat de Petro wallet beschikbaar is in de Google Play store. De openbare verkoop van de cryptomunt start echter pas op 5 november. Naast de aankondigingen vertelde president Maduro dat de Petro coin vanaf 1 oktober beschikbaar zal zijn op 6 grote crypto exchanges. Echter, de president vertelt niet welke crypto exchanges de munt zullen ondersteunen. Ook grote cryptocurrency exchanges als Binance, OKEx en Huobi vermelden (nog) niet dat ze de Petro zullen ondersteunen. De Venezolaanse president zegt dat alle olie die gekocht wordt in Venezuela betaald moeten worden met de Petro munt. Niet alleen olie handelaren hebben dan te maken met de Petro coin. Ook internationale luchtvaartmaatschappijen zullen vast zitten aan de Venezolaanse cryptocurrency. Deze maatschappijen die brandstof willen tanken moeten namelijk ook met de Petro betalen.

Gaat de ‘Petro’ Venezuela redden van hyperinflatie?

De staats munt wordt ondersteund door olie en zal dus altijd onderliggende waarde behouden. Bovendien staat er in de whitepaper van Petro dat de valuta voor 50% gesteund wordt door olie, 20 procent door goud, 20 procent door ijzer en 10 procent door diamant activa. Toch is niet iedereen even enthousiast over de nationale cryptocurrency. Zo zegt Moises Rendon, een Amerikaanse deskundige, dat er geen vertrouwen is in de Petro coin en dat dit er ook nooit zal komen. Sommige experts noemen het zelfs een ‘stunt’ die bedoeld is om het falen van de regering om de nationale munt te herstellen, te verdoezelen. De Venezolaanse president heeft onlangs een aantal aankondigingen gedaan over de nationale door olie gesteunde digitale valuta. Aanvankelijk had Maduro gezegd dat de munt in augustus zou gaan circuleren. Dat veranderd nu dus al weer in oktober. Maduro vertelt dat de Petro coin een oplossing zou kunnen zijn voor de enorme hyperinflatie van de bolivar (de munteenheid van Venezuela).