Solana, SOL
Solana

Verkoopsignaal gesignaleerd na enorme koersstijging van Solana

In de afgelopen weken heeft Solana (SOL) een opmerkelijke stijging doorgemaakt, waarbij het een piek van ongeveer $67,50 bereikte. Deze prestatie werd in slechts één maand tijd gerealiseerd, wat een indrukwekkende groei van meer dan 200% betekent.

Na deze opwaartse rally onderging Solana echter, niet geheel onverwacht, een correctie. Op het moment van schrijven bevindt de koers zich net onder de $55. Volgens analist Ali Martinez is het mogelijk dat we nog verdere dalingen zullen zien, mogelijk tot aan de $30.

De analist baseert zijn voorspelling op de TD Sequential Sell Signal, een technische analyse-indicator die door handelaren wordt gebruikt om potentiële omkeerpunten in de marktprijzen van activa, zoals cryptocurrencies, te identificeren. Deze tool onderscheidt zich door zijn unieke opzet en aftelfase. Een verkoopsignaal wordt afgegeven na de voltooiing van beide fasen, wat kan duiden op een oververhitte opwaartse trend en de mogelijkheid van een prijsomkering.

Ali Martinez merkt op dat Solana momenteel de opzetfase van de TD Sequential voltooit op zijn wekelijkse grafiek. Dit signaal, gevormd door groene candles, duidt vaak op een potentiële prijspiek en biedt een kans om het activum te verkopen. Volgens de analyse van de indicator zou Solana een daling kunnen ervaren. Martinez voorspelt dat de waardering van SOL zou kunnen dalen tot ongeveer $45, en mogelijk zelfs tot $30. Dit zou neerkomen op een daling van respectievelijk ongeveer 15% en 45%.

Solana DeFi in trek

De recente dalingen van Solana (SOL) vormen een scherp contrast met het positieve nieuws dat eerder deze week naar voren kwam. Volgens de meest recente on-chain data van het DeFiLlama platform is er een aanzienlijke toename in handelsvolumes op gedecentraliseerde exchanges (DEX) waargenomen.

Het handelsvolume op deze exchanges groeide in slechts twee maanden tijd enorm. Terwijl het handelsvolume in september nog onder de $770 miljoen lag, schoot het in oktober omhoog naar meer dan $1,85 miljard. In de eerste twintig dagen van november heeft Solana deze cijfers al overtroffen met een handelsvolume van meer dan $4,7 miljard. Dit betekent een stijging van 150% ten opzichte van de vorige maand, wat wijst op een aanzienlijke toename van activiteit en interesse in Solana’s DEX-handel.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Solana nieuws

Is Solana nog steeds een goede investering?
Analist: Deze cryptomunt heeft de potentie om Ethereum in te halen
Solana is nu de vierde grootste cryptomunt
Meer nieuws

Meest gelezen

ECB: Bitcoin heeft ‘nul waarde’ en staat op instorten
Waarom stijgt de Bitcoin koers tot boven de $53.000?
Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen