Bitcoin

Vermogensbeheerder PIMCO ($2,2 biljoen) is van plan om meer crypto te kopen

Institutionele vermogensbeheerders omarmen cryptocurrencies langzamer dan detailhandelaren, maar ook hun acceptatie begint plotseling snel te groeien.


Groeiende acceptatie

PIMCO is van plan om zijn blootstelling aan crypto’s zoals Bitcoin te vergroten. Het heeft zich in de activaklasse verdiept door middel van crypto-gekoppelde futures. Dit bewijst dat ook grote instellingen crypto beginnen te omarmen.

In een interview met CNBC op woensdag bevestigde de CIO genaamd Daniel Ivascyn dat PIMCO nu al blootstelling heeft aan crypto gelinkte securities via verschillende hedgefondswallets. Hij zei dat het bedrijf van plan is om zijn blootstelling geleidelijk te vergroten als onderdeel van zijn “trendvolgende strategieën”. Hij legde verder het volgende uit:

“Dit zal een geleidelijk proces zijn waarbij we intern veel gesprekken hebben gevoerd met investeerders. We zetten kleine stapjes in een gebied dat snel groeit.”

PIMCO, opgericht in 1971, is een van ‘s werelds grootste vermogensbeheerders. Het beheerd vermogen van het bedrijf bedroeg op 31 december 2020 in totaal $2,2 biljoen.


Institutionele beleggers zijn zeer geïnteresseerd in crypto

Het nieuws van PIMCO kwam gisteren naar buiten toen de Bitcoin prijs een nieuwe ATH neerzette en Ethereum voor het eerst sinds mei het $4.100 niveau doorbrak. De totale marktkapitalisatie van cryptocurrency bereikte hierdoor een nieuw record van meer dan $2,63 biljoen.

Grote institutionele beleggers investeren steeds meer in cryptocurrencies, wat een weerspiegeling is van de groeiende algemene acceptatie van digitale activa. Uit een enquête van de Europese investeringsmanager Nickel Digital Asset Management bleek dat bijna tweederde van de wereldwijde institutionele beleggers zonder blootstelling aan crypto van plan was om hun eerste investeringen binnen 12 maanden te doen. Ondertussen was institutioneel kapitaal de belangrijkste drijvende kracht achter de stijging van 706% in cryptotransacties in Azië in het afgelopen jaar, volgens gegevens van Chainalysis.

Bitcoin nieuws

Dit is het beste moment om Bitcoin te kopen, volgens 2 on-chain indicatoren
Bitcoin ETF van BlackRock voor het eerst $0 aan instromen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?