Bitcoin Nieuws

Bitcoin doorbreekt All Time High en ligt boven $65k

Bitcoin heeft zojuist zijn oude All Time High doorbroken. De koers schiet op het moment van schrijven omhoog en ligt al boven de $65.500.


BTC prijs schiet omhoog

Ongeveer een kwartier na de opening van de Amerikaanse aandelenmarkt schoot de BTC koers plotseling omhoog. De koers steeg in 5 minuten tijd van $64.400 naar een hoogtepunt van $66.000.

Doordat het oude hoogtepunt doorbroken is betekent het dat Bitcoin zich nu in een zogenaamde ‘prijsontdekkingsfase’ bevindt. Deze fase kenmerkt zich door extreme volatiliteit. Volgens verschillende analisten is het dan ook goed mogelijk dat de koers spoedig tot richting de $70.000 zal stijgen.


Wat veroorzaakt de grote koersstijging?

De enorme koersstinging wordt toegeschreven aan de eerste Bitcoin futures ETF van de Verenigde Staten die gisteren gelanceerd werd.

Gisteren begon de ProShares’ Bitcoin Strategy ETF met de handel op de New York Stock Exchange (NYSE) onder de ticker BITO. Afgelopen vrijdag was het goedgekeurd door de SEC.

Het nieuws werd met groot optimisme ontvangen door de aanhangers van Bitcoin. Het betekent namelijk dat beleggers die blootstelling willen nu aandelen kunnen kopen die gekoppeld zijn aan de toekomstige prijs van Bitcoin.

Die opwinding kwam ook tot uiting in de cijfers van gisteren. In totaal werd er voor $994 miljoen aan BTC futures verhandeld, slechts $6 miljoen verwijderd van $1 miljard. De enige Amerikaanse ETF die ooit op zijn eerste dag $1 miljard heeft verhandeld, was Blackrock’s Carbon Transition Readiness ETF.

Bitcoin nieuws

<strong>Bitcoin en Ethereum waren deze week stabiel, is het ergste van FTX voorbij?</strong>” title=”<strong>Bitcoin en Ethereum waren deze week stabiel, is het ergste van FTX voorbij?</strong>” width=”322″ height=”165″/>
        </figure>
      </a>
    </header>

    <article>
      <a href=

Bitcoin en Ethereum waren deze week stabiel, is het ergste van FTX voorbij?

Het drama rondom FTX is nog altijd in volle gang, maar de impact op de koersen lijkt grotendeels voorbij.

Inkomsten van Bitcoin-mining op laagste niveau sinds 2 jaar
Hoe laag kan de Bitcoin koers gaan?
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Tom Lee voorspelde een Bitcoin koers van $200.000, dit is wat hij nu te zeggen heeft

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten