Litecoin

Verontrustende On-Chain Data Voorspelt Litecoin Koersdaling

Litecoin (LTC) zag eind juni een aanzienlijke prijsstijging. De digitale munt steeg van rond de $73 naar een prijs van over de $103, een toename van bijna 30%. Als we naar on-chain data kijken blijkt er echter wat verontrustend nieuws te zijn en is er mogelijk een koersdaling op komst.

Deze mogelijke koersval is gebaseerd op het aantal nieuwe adressen dat wordt aangemaakt. De onderstaande grafiek, afkomstig van het crypto-analyseplatform Glassnode, biedt een overzicht van de prijsontwikkelingen van Litecoin in de afgelopen vijf jaar en het aantal nieuwe wallets dat is gecreëerd.

Er doemt een zorgwekkend patroon op: drie keer eerder zagen we dat een aanzienlijke toename van nieuwe wallets voorafging aan een koersdaling. Dit was het geval aan het einde van de bullmarkten in 2018 en 2022 (zie de gele vlakken in de grafiek), en ook in de afgelopen maanden is dit patroon zichtbaar geweest.

Aantal nieuwe LTC addressen vs. de LTC prijs
Aantal nieuwe LTC addressen vs. de LTC prijs – Glassnode

Gigantische Groei Litecoin Adressen Signaleert Veranderingen

Daarnaast valt het op dat het aantal nieuwe adressen in de afgelopen maanden gigantisch hoog is ten opzichte van eerdere periodes, terwijl we ons nog geen eens in een bull markt bevinden. Er vonden pieken plaats van bijna 700 duizend nieuwe adressen tijdens een relatief lage prijs die rond de $80 schommelde. In vergelijking met eerdere periodes zagen we toenames van rond de 350 duizend adressen. Rond het einde van 2021 stond de LTC koers een stuk hoger met een prijs van rond de $200. In het begin van 2018 steeg in die periode de prijs van rond de $50 naar $350 in slechts 2 maanden tijd. 

Voorzichtigheid Geboden

Kunnen we dus een prijsdaling verwachten? Zoals altijd is er in de wereld van crypto’s niets met zekerheid te zeggen. Wat we wel uit eerdere gegevens kunnen opmaken, is dat het huidige, overwegend positieve marktsentiment, ook een keerzijde kent. Eerdere data sluiten een mogelijke koersdaling niet uit. Voor degenen die overwegen te investeren in Litecoin, lijkt het raadzaam om in de komende periode voorzichtig te zijn.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Litecoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Litecoin nieuws

Hoe Litecoin naar een prijs van $400 kan klimmen
Kan de Litecoin koers deze week het niveau van $115 bereiken?
Litecoin koerst af op $100: Doorbraak in zicht of schuilt er risico?
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC