Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

Verzegelde documenten uit rechtszaak lijken zeer positief voor Ripple

Het mysterie dat schuilgaat achter de twee verzegelde memo’s in de rechtszaak van Ripple tegen de SEC is eindelijk onthuld. Het gaat hier om de juridische memo’s die Ripple Labs tien jaar geleden ontving over XRP-tokens. De documenten suggereren dat Ripple zich wel degelijk inspande om te voorkomen dat XRP wettelijk als een security wordt beschouwd.


Wat stond er in de verzegelde memo’s?

Er waren twee memo’s die verzegeld waren. In de eerste memo stond een advies van het advocatenkantoor Perkins Coie. Hierin adviseerden het bedrijf om de token niet te verkopen, aangezien het dan als een security kon worden beschouwd.

Echter, Ripple herzag vervolgens zijn bedrijfsplan en ging terug naar Perkins Coie, die in oktober 2012 een tweede memo uitgaf. Deze tweede memo werd gestuurd naar Chris Larsen en Jed McCaleb.

De memo van oktober was een stuk positiever en hoewel er stond dat er een “klein” risico bestond dat de SEC niet met Ripple mee eens zou zijn, concludeerde Perkins Coie dat Ripple Credits niet als een securitiy moet worden beschouwd. De memo suggereerde ook stappen die Ripple zou kunnen nemen om het risico te minimaliseren dat de SEC het niet eens zou zijn met Perkins Coie. De memo’s laten zien hoe voorzichtig Ripple probeerde te zijn met de verkoop van zijn tokens.

“Het lijkt er dus op dat Ripple erg proactief was, wat erg belangrijk is. Er is zeker niets in deze memo’s dat suggereert dat Ripple roekeloos was of substantiële risico’s negeerde. In feite suggereren de memo’s het tegenovergestelde dat Ripple voorzichtig was, zo vertelt advocaat James K. Filan.”

Wil jij Ripple verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


XRP prijs krijgt geen boost van de positieve berichten

Al met al lijkt de rechtszaak er steeds wat positiever uit te zien voor Ripple Labs. Ondanks het goede nieuws wil de XRP prijs nog niet herstellen. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 XRP token rond de $0,785. Dat is 1,4% lager dan een dag geleden.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten