Vijf tekenen dat de tijd van Ethereum (ETH) is aangebroken

Ethereum (ETH) is dit jaar meer dan verdubbeld in waarde, met sterke basis en een toename in het aantal projecten die op het netwerk worden gebouwd. Hier zijn vijf tekenen van deze week dat de tijd van Ethereum eindelijk is gekomen.


Institutionele beleggers betalen een premie van 220%

De prijs van een enkel aandeel in de Ethereum Trust wordt momenteel verhandeld voor $81,50. Een Ethereum aandeel heeft hierin een waarde van slechts $25,46. Gisteren heeft de premie nog hoger gelegen, namelijk op 312%. Geaccrediteerde beleggers betalen momenteel een premie van 220% om Ethereums aan te schaffen via de Ethereum Trust van Grayscale.

De Grayscale Ethereum Trust heeft een vermogen van $154,5 miljoen. Het is bedoeld voor beleggers die bereid zijn een premie te betalen om te voorkomen dat ze rechtstreeks in crypto valuta beleggen met de bijbehorende hechtings- en regelgevingskwesties.

Sommige particuliere beleggers betalen ook voor deze kansen. Coinbase en Binance zijn twee belangrijke toegangswegen voor fiat die wordt gebruikt door retailbeleggers. Coinbase heeft Ethereum verhandeld zien worden met een premie van $1 tot $1,50 over niet-fiat-beurzen. Dit kan erop duiden dat extra fiat de markt op gaat komen.


Onderzoek toont aan dat Ethereum een safe haven asset is

De eerste studie om de potentie van Ether als een hedge of een safe haven asset te zien, is door de San Jose State University uitgevoerd.
De universiteit heeft de gegevens tussen december 2017 en december 2018 onderzocht en concludeert hieruit het volgende:

‘’Het crypto valuta Ethereum is een hedge tegen de Amerikaanse aandelenmarkten en goudmarkten. Ook gedraagt Ethereum zich meestal als een safe haven voor goudmarkten. Wat betreft valutamarkten kunnen we stellen dat Ethereum een diversificatieprogramma is voor de Amerikaanse dollar.”

Meer onderzoek over langere periodes is nodig om de bevindingen in andere scenario’s te bevestigen. Het nieuws zal worden opgemerkt door beleggers die willen afwisselen tussen aandelen, goud of Bitcoin (BTC).


JPMorgan wil blockchain-divisie samenvoegen met Consensys

JPMorgan, de grootste bank in de Verenigde Staten (VS), is in gesprek om zijn Quorum blockchain-divisie samen te voegen met ontwikkelingsstudio ConsenSys. ConsenSys is opgericht door mede oprichter van Ethereum, Joe Lubin.

De bank bouwde haar eigen Quorum-blockchain op het Ethereum netwerk. Het wordt gebruikt voor het interbancair informatienetwerk van 365 banken en het wordt gebruikt als ruggengraat voor de digitale valuta van JPMorgan. Indien succesvol, wordt de deal waarschijnlijk binnen zes maanden aangekondigd.


Ethereum prijs kent hoogste punt in 7 maanden tijd

De prijs van Ethereum is zeven weken achter elkaar gestegen en piekte gisteren rond de $274. De laatste keer dat de prijs zo hoog was, was in juli van het vorige jaar.

De langste wekelijkse winnende reeks voor Ether was van januari tot maart 2017. Als de Ether prijs deze week en volgende week winstgevend blijft, is dit een record.

De prijsstijging ging gepaard met een toegenomen netwerkgebruik. Volgens gegevens van Glassnode heeft het totale dagelijkse gasverbruik ook het hoogste punt bereikt sinds september vorig jaar.

Het totale aantal actieve Ethereum adressen is de afgelopen week met 21,5% gegroeid. Bovendien zijn de transacties met 13,2% toegenomen


DeFi overtreft $1 miljard

Het bedrag aan fondsen die gedecentraliseerd  zijn in gedecentraliseerde financieringsapplicaties zijn voor het eerst naar de $1 miljard gestegen. Het bedrag bedraagt momenteel zelfs $1,15 miljard. Ether is goed voor ongeveer 70% van het totaal. Bitcoin’s Lightning Network is het enige project in de top 20 dat niet is gebouwd op de Ethereum blockchain

Kain Warwick, oprichter van het op twee na grootste DeFi-project Synthetix, vertelde dat het succes van DeFi mensen heeft geholpen het potentieel van Ethereum te begrijpen. Daarnaast begrijpen mensen de grote aantal projecten die op de blockchain zijn gebouwd. Dit heeft geholpen bij het bestrijden van verkeerde prijzen in de markt.

Het idee dat Ethereum deze traditionele financiële applicaties kopieert op een gedecentraliseerd platform is eindelijk de kloof overgestoken en is zover gekomen dat mensen het begrijpen,” zei hij.

“Als je eenmaal begint te kijken, wordt het duidelijk hoeveel dingen er op Ethereum gebeuren.” Warwick voegde er snel aan toe dat hij ook bullish is over Bitcoin. Daarnaast beweert hij dat BTC een zeer waardevolle asset is.

“Maar in termen van wat de reden is  waardoor mensen weer enthousiast worden over crypto? Het is Ethereum. Dat is waar alles gebeurt. Alle coole projecten en interessante applicaties komen voort uit Ethereum. Het is moeilijk om te zien hoe dat niet leidt tot bewustwording en deze herwaardering van het waardevolle aanbod.”