Visa Cards
Blockchain

Visa dient nieuwe handelsmerken in voor cryptovaluta

De wereldwijde betalingsgigant Visa heeft nieuwe handelsmerkaanvragen ingediend die lijken te suggereren dat het bedrijf meer betrokken wil zijn binnen de crypto-ruimte.

Eventuele stap naar Metaverse

Naar verluidt wil het wereldwijde betalingsbedrijf het gebruik van zijn handelsmerkkarakter in toepassingen “om digitale valuta’s te bekijken, toegang te krijgen, op te slaan, te controleren, beheren, verhandelen, verzenden, ontvangen, verzenden en uitwisselen” te voorkomen.

Het bedrijf overweegt ook een eventuele stap naar de Metaverse. Eén van de aanvragen zoekt namelijk bescherming voor zijn merk binnen ‘virtuele werelden waarin gebruikers zich kunnen bezighouden voor recreatieve, vrijetijds- of amusementsdoeleinden’.

Niet eerste stap in crypto-wereld

Het bedrijf heeft over de afgelopen jaren wel eens vaker stappen gezet binnen de crypto-wereld. Zo heeft het bedrijf afgelopen maart nog een test met de USD Coin (USDC)-stablecoin proefprogramma voltooid, waarmee partners transacties in fiat kunnen afwikkelen.

Ook hebben ze afgelopen jaar de NFT-technologie als veelbelovend bestempeld. Het bedrijf is ook een samenwerking aangegaan met de cryptocurrency exchange FTX om cryptobetalingen mogelijk te maken in 40 landen. Dat het bedrijf nu meer stappen binnen de crypto-wereld wil zetten komt dan ook wellicht niet geheel als verassing.

Blockchain nieuws

Jonge Amerikanen geven voorkeur aan cryptocurrencies boven aandelen
ZachXBT weigert hulp aan beleggers van gestopte Memecoin
Russen handelen voor miljarden in crypto: wat moeten we daarvan vinden?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie