Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Visa beschrijft NFT’s als een veelbelovend medium

De markt voor NFT’s, registreerde in de eerste helft van 2021 een omzet van 2,5 miljard dollar. Dat is niet onopgevallen gebleven voor grote spelers als Visa.


Nieuwe inkomstenbron

Visa vindt de NFT-markt een zeer interessant en veelbelovend medium, zo staat beschreven in een onderzoek van de betalingsgigant en dat is precies de reden waarom het bedrijf zich wil gaan mengen in deze wereld.

De publicatie van het onderzoek beschreef NFT’s als een belangrijke innovatie tijdens de pandemie. Aangezien door de lockdowns live sport, entertainment en muziekfestivals werden beperkt. Tegelijkertijd komen NFT’s op in een tijd waarin fans zich graag aansluiten bij digitale communities rond hun favoriete artiesten of sportteams. Hier liggen dus veel extra mogelijkheden.

Professionele sporten werden bijzonder hard getroffen door de pandemie. Het verlies van inkomen werd geschat op 18 miljard dollar bij de grote competities wereldwijd. Volgens Visa is dit een extra stimulans om meer verschillende manieren te bedenken om inkomen te verkrijgen en de nadruk te leggen op technologie om bedrijven te herpositioneren voor groeimogelijkheden en om de aandacht van fans te trekken.

In die zin zijn NFT’s aantrekkelijk voor verzamelaars, fans, teams, competities maar ook voor kunstenaars, aldus het rapport. NFT’s kunnen met name een primaire bron worden van betrokkenheid van fans, relatiebeheer en nieuwere inkomstenstromen. Hiernaast is de belangrijkste use cases van de NFT markt verzamelobjecten, kunst en gaming.

Visa vindt de NFT’s zo interessant dat het bedrijf zelfs een CryptoPunk NFT heeft gekocht voor 150.000 dollar.


Groeiende populariteit

Naast de CryptoPunk hype, groeien NFT’s in andere markten ook in populariteit. De totale verkoop van NFT’s zal waarschijnlijk alleen al in augustus de $900 miljoen overschrijden. Dit zal een nieuw record betekenen voor de industrie. Het vorige record werd gevestigd in mei, toen het totale verkoopvolume voor NFT’s $255 miljoen bereikte. In mei bereikten de crypto-markten nieuwe all-time highs voordat ze een correctie van meerdere maanden doormaakten.

Visa’s uitstapje naar NFT’s is nauwelijks verrassend, gezien de groeiende focus van het betalingsbedrijf op digitale activa. Het bedrijf sloot onlangs een overeenkomst met digitale activa-platform Zipmex, waardoor verdere integratie van cryptobetalingen in de regio Azië-Pacific mogelijk wordt. In januari van dit jaar bevestigde Visa opnieuw zijn toezegging om cryptocurrency betalingen en fiat on-ramps te bouwen in een poging om de digitale activaklasse te ondersteunen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten