VISA logo
Blockchain

Visa: Geen vertraging in plannen voor crypto-producten

Betalingsbedrijf Visa heeft gezegd dat het niet vertraagt met zijn crypto-plannen, ondanks nieuwsberichten die anders suggereren te midden van een meedogenloze bearmarkt.

Cuy Sheffield, het hoofd van Visa’s crypto-afdeling, heeft op dinsdag in een aantal tweets verklaard dat een verhaal van Reuters, waarin werd beweerd dat zowel Visa als Mastercard hun crypto-push vertraagden, “onnauwkeurig” was.

Visa blijft vasthouden aan zijn crypto-plannen

Hij voegde eraan toe dat ondanks de uitdagingen en onzekerheid in het crypto-ecosysteem, Visa gelooft dat door fiat ondersteunde digitale valuta’s die op openbare blockchains draaien, het potentieel hebben om een belangrijke rol te spelen in het betalingsecosysteem.

In oktober diende Visa ook nieuwe handelsmerkaanvragen in, wat mogelijk zou kunnen wijzen op plannen voor een crypto-wallet en een metaverse-product.

Val van FTX is herinnering dat crypto nog een lange weg te gaan heeft

Visa is al geruime tijd actief in de crypto-ruimte, maar recentelijk moest het bedrijf zijn inspanningen wat vertragen. In november verbrak het bedrijf namelijk zijn wereldwijde creditcardovereenkomsten met de mislukte crypto beurs FTX.

Visa en FTX wouden de creditcards uitgeven in 40 nieuwe landen als onderdeel van een langdurig wereldwijd partnerschap, maar heeft deze plannen stopgezet toen het cryptobedrijf failliet ging.

Een woordvoerder van Visa vertelde aan nieuwswebsite Decrypt dat “recente, veelbesproken mislukkingen in de crypto-sector een belangrijke herinnering zijn dat we nog een lange weg te gaan hebben voordat crypto een reguliere rol zal spelen in betalingen en financiële diensten.”

Ondanks dat heeft de woordvoerder verklaard dat Visa zich zal blijven richten op het uitbreiden van zijn Web3 infrastructuur en het evalueren van blockchain-protocollen die de ontwikkeling van crypto stimuleren.

Blockchain nieuws

Kansen in Tokenisatie voor vermogensbeheerders, volgens Chainlink
Er zitten voor miljoenen vast in wallets gekoppeld aan Coinbase en Vitalik Buterin
Verschuiving in crypto toegangspoorten essentieel voor Web3 Adoptie
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?