Blockchain Nieuws

Visa komt met plannen voor ambitieus cryptoproduct

Visa, de wereldwijde gigant op het gebied van betalingen, blijft de mogelijkheden van de cryptocurrency-industrie onderzoeken met een nieuw initiatief dat gericht is op betalingen met stablecoins.

Nieuw Crypto Project

Op 24 april maakte Cuy Sheffield, het hoofd van Visa’s crypto-afdeling, via Twitter bekend dat het bedrijf een nieuw project op het gebied van cryptocurrency heeft ontwikkeld.

Volgens Sheffield is het aankomende crypto-product van Visa ontworpen om de reguliere acceptatie van openbare blockchain-netwerken en betalingen met stablecoins te bevorderen.

Ontwikkeling van volgende generatie producten

Visa’s crypto-afdeling is hiernaast volgens een vacature die op 20 april is gepubliceerd, bezig met het ontwikkelen van de ‘volgende generatie producten’ om de digitale handel in het dagelijks leven te vereenvoudigen.

Visa is op zoek naar software-ingenieurs met focus op programmeren, backend systemen en Web3-technologieën om het product te ontwikkelen. Scheffield schreef hierover het volgende op Twitter:

Vooral geïnteresseerd in ervaring met het gebruik van Github Copilot en andere AI-ondersteunde engineeringtools om slimme contracten te schrijven en te debuggen.

Visa heeft onder de gewenste kwalificaties voor sollicitanten genoemd dat zij een goed begrip moeten hebben van zowel laag 1- als laag 2-oplossingen, en ervaring moeten hebben met het schrijven van slimme contracten in Solidity. Dit is een programmeertaal die speciaal is ontworpen voor het Ethereum (ETH)-netwerk en wordt gebruikt om slimme contracten op blockchain-platforms te creëren en een keten van transactierecords in het blockchain-systeem te genereren.

Naast de eerder genoemde kwalificaties vereist de functie ook een goed begrip van openbare en geautoriseerde gedistribueerde grootboeknetwerken, beveiligingsprotocollen, opslag van privésleutels en recente Ethereum-ontwikkelingen zoals ERC-4337.

In 2020 maakte Visa voor het eerst stappen binnen de crypto-industrie, door destijds een samenwerking aan te gaan met het blockchain-bedrijf Circle om zo samen de stablecoin USD Coin op bepaalde creditcards te ondersteunen. Sindsdien heeft Visa steeds meer stappen gezet binnen de crypto-wereld. Het is nog niet bekend wat de volgende precies zal zijn.

Blockchain nieuws

Microsoft tekent deal voor AI rekenkracht met door Nvidia ondersteunde CoreWeave
Kolonel van de luchtmacht: AI-drone bleef tijdens de simulatie zijn menselijke bestuurder doden
OpenAI vermindert AI-hallucinaties en versterkt wiskundige vaardigheden van ChatGPT
Meer nieuws

Meest gelezen

BREAKING: SEC beweert dat Solana, Polygon en Cardano effecten zijn
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen