Blockchain

Visa kondigt crypto consulting service aan voor winkeliers en banken

Betalingsgigant Visa heeft een consulting dienst gelanceerd om zijn klanten te helpen navigeren in de wereld van cryptocurrencies.


Nieuwe service

Het bedrijf zei woensdag dat het advies zal geven over crypto’s aan financiële instellingen, retailers en andere bedrijven. Het gaat van het uitrollen van crypto-functies en het verkennen van niet-vervangbare tokens (NFT’s) tot het ontwikkelen van wallets voor digitale valuta’s van de centrale bank.

Volgens Visa is het belangrijk voor banken om de crypto wereld serieus te nemen. Dit omdat klanten anders over zullen gaan stappen naar bedrijven die dit wel doen. Zo verwees Visa naar een onderzoek waarin 40% van de ondervraagde crypto-eigenaren meldt dat ze waarschijnlijk of zeer waarschijnlijk van bank zullen overstappen als een andere bank wel crypto-gerelateerde producten aanbiedt.

Volgens Reuters is de Amerikaanse financiële dienstverlener UMB een klant van Visa’s crypto-adviesdiensten. UMB vertelt waarom ze gebruik maken van het advies van Visa:

“We zijn naar Visa gegaan om meer te weten te komen over crypto en stablecoins en de use-cases die het meest relevant zijn voor onze retail- en commerciële business lines”, zegt Uma Wilson, executive vice president van UMB Bank.

De nieuwe service laat zien dat Visa steeds dieper de cryptowereld in wil duiken. Het bedrijf heeft in het verleden talloze blockchain-gerelateerde patenten aangevraagd. Het onderzoeksteam van Visa werkt ook aan een “Universal Payment Channel”-project. Dit is een blockchain-interoperabiliteitshub die meerdere blockchain-netwerken met elkaar verbindt en digitale activa tussen verschillende protocollen en wallets laat verplaatsen.

Visa is een van de vele betalingsverwerkers die de afgelopen jaren de cryptocurrency-business is binnengekomen. Zijn rivaal, Mastercard, heeft onlangs crypto-gekoppelde betaalkaarten uitgerold in de regio Azië-Pacific. PayPal heeft eerder dit jaar een nieuwe consumenten-app gelanceerd voor cryptocurrencies.