Blockchain

Visa: meer dan $1 miljard uitgegeven met crypto-kaarten

Visa heeft onthuld dat er in de eerste helft van 2021 meer dan een miljard dollar is uitgegeven door mensen die gebruik maakten van zijn crypto-gekoppelde betaalkaarten.


Groeiend aantal consumenten dat cryptovaluta verhandelt

Visa werkt samen met meer dan 50 crypto-gerelateerde bedrijven, waaronder exchanges FTX en Coinbase. Zo stelt het haar klanten in staat digitale activa te gebruiken om te betalen bij meer dan 70 miljoen winkels over de hele wereld.

“De handelaren hoeven niets te veranderen. Het zal voor hen hetzelfde zijn als elke andere Visa-transactie. De crypto-activa worden onmiddellijk omgezet in fiat. Zo hoeft de winkelier zich ook geen zorgen te maken over de wisselkoers.” vertelde Cuy Sheffield, hoofd cryptocurrency bij Visa.

Sheffield voegde eraan toe dat er een groeiend aantal consumenten is die cryptovaluta verhandelen en bezitten.


Download de Newsbit App

De officiële Newsbit App is gelanceerd! Het crypto nieuws nooit meer missen en overal kunnen lezen? Download de app dan nu!


Visa ziet het nut van crypto’s

In een gesprek met CNBC zei Vasant Prabhu, de financieel directeur van Visa, dat het bedrijf ernaar streeft “een ecosysteem te creëren dat cryptocurrency nog bruikbaarder maakt dan dat ze al zijn”.

Eind maart kondigde Visa aan dat het transacties met de USDC stablecoin op zijn betalingsnetwerk zou kunnen afhandelen. Eerder deze maand werd een pilot gelanceerd waarin de crypto-handelsapp Crypto.com een USDC-transactie stuurde naar het Ethereum-adres van Visa bij de digitale activabank Anchorage.

Visa is echter niet van plan om Bitcoin te kopen voor zijn eigen bedrijfskas. “We hebben geen cryptocurrencies op onze balans”, zei Prabhu. Hij voegde er het volgende aan toe:

“Het bedrijf heeft valuta’s waarmee het mensen betaalt, zoals de dollar, de pond of de euro. We hebben geen plannen om cryptocurrency aan te houden. Het is nu eenmaal niet de manier waarop we worden betaald of waarop we mensen betalen.”