Nieuws, Trending

Visa neemt Ripple (XRP) partner Earthport over


Visa Inc., bekend van de creditcards, betaald naar verluid €220 miljoen bij de overname van Earthport Plc (EPO.L). Earthport is een in Groot-Brittannië gevestigd bedrijf dat de transacties voor banken en bedrijven faciliteert.


Earthport

Earthport is opgericht in 1997 en zit in de hoofdstad Londen. Het bedrijf houdt zich bezig met grensoverschrijdende betalingsdiensten voor banken en andere financiële instellingen. Het bedrijf werkt op het moment samen met Ripple (XRP) om het Ripple-protocol in het al bestaande betalingsnetwerk te integreren. Hierdoor kunnen internationale transacties worden versneld.

Dit jaar is de koers van Earthport met ruim 28% gedaald door de als maar groeiende verliezen en toenemende kosten. Om deze reden is er volgens het bedrijf een fundamentele verandering in zijn strategie nodig.Visa

Visa betaald voor de overname naar verluid 30 pence (€0.33) per aandeel. Hierdoor komt de overname uit op een bedrag van €220 miljoen. Deze zet is opvallend, want 30 pence per aandeel is 4 keer hoger dan de sluitingsprijs van afgelopen maandag. Deze bedroeg toen 7.45 pence.

Grensoverschrijdende betalingen nemen volgens Visa toe. Deze overname maakt het mogelijk om op deze groeiende vraag in te spelen. In dit jaar (2018) namen grensoverschrijdende betalingen met zo’n 10% toe.