Visa Cards
Ethereum

Visa onderzoekt automatische crypto betalingen met Ethereum

Het betalingsbedrijf Visa heeft maandag een document uitgebracht waarin het potentieel voor automatische crypto betalingen wordt onderzocht.

Mogelijke samenwerking met Ethereum

De wereldwijde betalingsgigant Visa liet maandag zijn aanhoudende interesse in crypto doorschemeren. Het bedrijf bracht een document uit waarin werd uiteengezet hoe het bedrijf op een dag zou kunnen samenwerken met Ethereum op het gebied van automatische betalingen.

Het document, die werd aangewakkerd door een interne bedrijfshackathon die eerder dit jaar werd gehouden, beschrijft hoe Ethereum-gebruikers, in samenwerking met Visa, automatische betalingen kunnen plannen die worden verzonden vanuit crypto wallets. Een dergelijke mogelijkheid is nog niet mogelijk op het Ethereum-mainnet. Echter zou dit mogelijk gemaakt kunnen worden door een populair voorstel van Ethereum genaamd “Account Abstraction”. Hierdoor zouden gebruikers van Ethereum kunnen functioneren als smart contracts en worden voorzien van vooraf geplande uitvoeringsfuncties.

Hoewel automatische crypto betalingen niet direct een dramatische impact hebben op het bank- en betalingslandschap, is het een teken dat Visa van plan is een actieve speler te worden in de crypto wereld.

We willen de kans krijgen om actief bij te dragen aan technische ontwikkelingen in het crypto-ecosysteem. De beste manier om dat te doen, is door te leren door te doen. Dit betekent eigenlijk dieper ingaan op Web3-infrastructuren en blockchain-protocollen. Gebieden waarvan ik denk dat ze erg belangrijk zullen zijn voor de toekomst van betalingen.

– Catherine Gu van Visa

De groep van Gu onderzoekt actief welke andere blockchain-technologieën klaar staan om de wereld van betalingen opnieuw vorm te geven. Daarnaast onderzoeken ze hoe snel hun acceptatie kan worden geïmplementeerd.

Die dag is volgens Gu niet heel dichtbij.

Deze technologie staat momenteel nog in de kinderschoenen, maar het heeft een toekomst. Er moet veel onderzoek worden gedaan naar de fundamentele aspecten die belangrijk zijn voor betalingen. Voorbeelden hiervan zijn beveiliging en schaalbaarheid.

– Catherine Gu van Visa

De schaalbaarheid van blockchains

Een blijvend, ongrijpbaar doel voor blockchains zoals Ethereum is de schaalbaarheid. Simpelweg de mogelijkheid om de netwerkbeveiliging te behouden en tegelijkertijd goedkope en directe transacties op grote schaal mogelijk te maken. Veel verwachte updates van het Ethereum-netwerk zijn gericht op het aanpakken van dit probleem. Een voorbeeld hiervan is Proto-danksharding, een vroege versie van een systeem dat op een dag de hoeveelheid gegevens die nodig zijn om enorme hoeveelheden Ethereum-transacties te verwerken, radicaal zou kunnen verminderen. De lancering wordt ergens volgend jaar verwacht.

Vanuit het oogpunt van betalingen zijn de meeste blockchain-netwerken nog niet schaalbaar genoeg om transacties op een zeer hoge snelheid op een veilige en vertrouwde manier te verwerken.

– Catherine Gu

Totdat netwerken zoals Ethereum opgeschaald kunnen worden, is het onwaarschijnlijk dat ze worden geïntegreerd door grote bedrijven zoals Visa. Visa, dat regelmatig contact heeft gehad met de kernontwikkelaars van Ethereum, is echter heel optimistisch.

Dit optimisme wijkt af van het grimmige sentiment rondom crypto, dat de afgelopen maand werd gedomineerd door de ondergang van de crypto exchange FTX en zijn in ongenade gevallen oprichter, Sam Bankman-Fried.

Het is erg belangrijk om erachter te komen wat het signaal is en wat de ruis veroorzaakt. We kijken naar deze technologie op langere termijn. Het kan echt nut hebben, en daarom zijn we hier, om meer te investeren, om onderzoek te doen.

– Catherine Gu

In oktober diende het bedrijf handelsmerken in, waaruit bleek dat het een crypto wallet en een metavers product overwoog. Een maand later trok Visa de stekker uit een samenwerking met FTX.

Diezelfde maand werkte rivaliserend betalingsbedrijf Mastercard samen met cryptohandelsplatform Paxos om cryptohandel voor banken te lanceren.

Ethereum nieuws

Aantal gestakete Ethereum dicht bij nieuw record in aanloop naar ETF-debuut
Ethereum ETF’s zijn bijna klaar om gelanceerd te worden
3 redenen waarom Ethereum achterblijft op Bitcoin in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen