Visa Cards
Blockchain

Visa trekt stekker uit partnerschap met FTX

Visa heeft haar samenwerking met crypto beurs FTX beëindigt vlak na de faillissementsaanvraag van het bedrijf afgelopen week.

Einde samenwerking tussen Fisa en FTX

Visa verbreekt de samenwerking met de ingestorte crypto exchange FTX, zo bevestigde Visa zondag. Het einde van de veelgeprezen samenwerking betekent het einde voor de Visa-betaalpassen van het merk FTX. Een woordvoerder van Visa vertelde het volgende aan Reuters:

De situatie met FTX is lastig. We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. We hebben onze wereldwijde overeenkomsten met FTX inmiddels beëindigd. Hun Amerikaanse debetkaartprogramma worden met terugwerkende kracht afgebouwd.

De kaarten van Visa waren al beschikbaar in de VS voor accounthouders van FTX, maar zouden nu ook naar 40 nieuwe landen worden uitgerold. Deze uitbreidingen waren onderdeel van een wereldwijd partnerschap voor de lange termijn. De samenwerking werd begin oktober door de twee bedrijven aangekondigd.

Destijds zei Visa’s hoofd van crypto Cuy Sheffield dat door samen te werken met crypto exchanges zoals FTX, Visa meer flexibiliteit en gebruiksgemak zou ervaren in de manier waarop mensen crypto kunnen gebruiken.

De debetkaarten waren rechtstreeks gekoppeld aan het FTX-account van de eigenaar. Zo konden gebruikers hun cryptosaldo omzetten om goederen en diensten te betalen.

Visa en Mastercard binnen de crypto wereld

Visa is een van de vele traditionele betalingsbedrijven die een voet aan de grond wil krijgen in de crypto wereld. In oktober diende het nieuwe handelsmerken in, wat suggereerde dat het bezig was met een crypto wallet en een metaverse product.

Mastercard, de concurrent van Visa, bood het handelsplatform Paxos aan om te helpen een service die het voor banken en andere instellingen gemakkelijker moet maken om crypt aan te bieden. Het bedrijf telt ook verschillende cryptobedrijven als leden van zijn fintech-startprogramma.

Exchange nieuws

Coinbase lanceert mega advertentiecampagne tijdens NBA-play-offs
Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Filipijnse toezichthouder eist dat Apple en Google Binance uit hun app-stores halen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?