Stablecoin Nieuws

VISA voltooit eerste cryptocurrency-transactie op Ethereum

Visa, voornamelijk bekend vanwege haar creditcard diensten, heeft aangekondigd dat transacties kunnen worden afgehandeld met behulp van de cryptocurrency stablecoin USD Coin (USDC).


Crypto adoptie neemt toe

Visa heeft vandaag aangekondigd dat het het gebruik van de USD Coin zal toestaan om transacties op zijn betalingsnetwerk af te wikkelen, aldus Reuters. In een proef die eerder deze maand werd uitgevoerd, stuurde Crypto.com een USDC-transactie naar Visa’s Ethereum-adres bij crypto-custody-service Anchorage.

Visa’s gebruik van de Ethereum (ETH)-blockchain maakt het overbodig om digitale munten eerst om te zetten in traditioneel geld. Hierdoor kunnen reeds bestaande complexiteiten voor bedrijven worden weggenomen. USDC is een stablecoin, een cryptovaluta, die in dit geval gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar ($).

Deze stap komt op het moment dat grote instellingen zoals BNY Mellon, MicroStrategy en PayPal allemaal de crypto-industrie hebben omarmd. Eerder deze maand investeerde Tesla maar liefst $1.5 miljard in Bitcoin (BTC). Dit geeft aan hoe aantrekkelijk de crypto-industrie blijkt te zijn voor grote investeerders.

“We zien een toenemende vraag van consumenten over de hele wereld om toegang te krijgen tot digitale valuta’s, deze te behouden en te gebruiken. Ook zien we de vraag van onze klanten om producten te ontwikkelen die toegang voor consumenten bieden.”

Cuy Sheffield, Hoofd Crypto bij Visa

Toename vraag in Latijns-Amerika

Een deel van die toenemende vraag vindt plaats in Latijns-Amerika. Hier willen consumenten toegang tot cryptocurrencies, niet alleen als afdekking tegen inflatie van nationale valuta’s, maar ook als betalingsmiddel. Volgens een Visa-enquête die vorige maand werd uitgevoerd, zou 25% van alle creditcardgebruikers in Latijns-Amerika willen experimenteren met cryptocurrencies.

Maar Visa is nog meer van plan met betrekking tot de crypto-industrie. Volgens CEO Al Kelly wil Visa ook “de aankoop van Bitcoin met Visa-inloggegevens mogelijk maken.” Verwacht wordt hierdoor dat binnenkort meer nieuwe ontwikkelingen & updates rondom Visa en cryptocurrencies bekend worden gemaakt.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten