Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Visa werkt aan universeel betalingskanaal op netwerk van Ethereum

Eén van de grootste betalingsverwerkers wereldwijd, Visa, heeft aangekondigd dat het een universeel betalingsnetwerk gaat bouwen. Dit op het netwerk van Ethereum (ETH).


Mogelijk grote interopabiliteitsproblemen

De betalingsverwerker is naar verluidt al bezig met de implementatie van dit betalingskanaal, genaamd ‘Universal Payments Channel’, op het Ethereum Ropsten-testnet.

De betalingsverwerker verwacht dat nu centrale banken over de hele wereld aan het kijken is naar een CBDC, dat interoperabiliteit een enorm probleem gaat worden. Dit doordat iedere serviceprovider op hetzelfde moment te maken krijgt met gebruikers die in verschillende CBDC’s betalen. Dit probleem wil Visa verhelpen met het universele betalingskanaal.


Universal Payments Channel

Om de betalingen, die in verschillende munten gedaan kunnen worden te verwerken, ontwikkelt Visa momenteel een hub met de naam ‘Universal Payment Channel’. Deze hub verbindt meerdere blockchains met elkaar, waarmee op een veilige manier digitale valuta’s overgedragen kunnen worden.

Hiermee lijkt Visa in te zetten op een toekomst waarin verschillende valuta’s op verschillende blockchains door verschillende mensen gebruikt gaan worden, die onderling transacties uitvoeren.

Visa’s werk aan het ‘Universal Payments Channel’ is al in 2018 gestart en Visa heeft onlangs het conceptcontract op Ropsten-testnet geïmplementeerd. Dit concept heeft voorzieningen voor kanaalopening, sluiting, geldigheidsduur, geschillenbeslechting en tokenimplementatie met vermelding van USDC-stabiele munten.

Het is benoemingswaardig dat het momenteel nog om een conceptcontract gaat, waardoor er momenteel nog bugs kunnen ontstaan of andere dingen nog niet helemaal werken zoals uiteindelijk gewenst is.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten