vitalik buterin
Bitcoin

Vitalik Buterin bespot Bitcoin stock-to-flow model

De oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, heeft het Stock-to-Flow-model bekritiseerd. Hij zegt dat het model een valse voorspellingen geeft over de Bitcoin koers. Volgens Buterin zijn dit soort financiële modellen schadelijk, omdat ze mensen doen geloven dat de prijzen zullen stijgen terwijl dat misschien wel niet waar is.

Een vals gevoel van zekerheid

Vitalik Buterin bekritiseerde het Stock-To-Flow model in een tweet vandaag (21 juni). Hij schreef dus dat het model valse voorspellingen deed over de Bitcoin koers. Ook liet hij in de tweet zien dat de prijsvoorspelling van het model enorm af is geweken van de trendlijn die was voorspelt.

“Stock-to-flow ziet er nu echt niet goed uit. Ik weet dat het onbeleefd is, maar ik denk dat financiële modellen die mensen een vals gevoel van zekerheid geven en het gevoel geven dat de koers zal stijgen, schadelijk zijn. Ze worden nu bespot en dat verdienen ze.”

Wat is het Stock-To-Flow model?

Het Stock-to-Flow-model werd beschouwd als één van de beste modellen om de Bitcoin prijs te voorspellen. Al een hele lange tijd voorspelde het model de koers redelijk accuraat, maar de twee marktcrashes hebben nu toch echt roet in het eten gegooid.

De bedenker van het model reageerde op de tweet van Vitalik Buterin en schreef dat het makkelijk is om de schuld aan iemand anders te geven als je investering mislukt. In een tweet op 20 juni erkende de bedenker van het model echter dat het model flink zou kunnen afwijken in de toekomst. Hij schreef:

“Het Stock-To-Flow-model heeft het zeker goed gedaan van maart 2019 (BTC 4K) tot maart 2022 (BTC 45K). Voor nu: of BTC is extreem ondergewaardeerd en zal snel stijgen, of het model zal in de toekomst minder nuttig zijn.”

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
BlackRock CEO is ‘heel bullish’ over Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?