Ethereum Nieuws

Vitalik Buterin doneert 212 duizend euro aan slachtoffers aardbevingen in Turkije

Vitalik Buterin, de mede-oprichter van en het brein achter Ethereum, doneerde nu al tweemaal een significante bijdrage voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije. Alles bij elkaar gaat het om een bedrag van ongeveer 212.000 euro dat afkomstig is uit de wallets van Vitalik Buterin. Het dodental van deze vreselijke ramp is inmiddels op gelopen tot 33.000.

Anka Relief bedankt Buterin

In Turkije zijn ze uiteraard blij met de vrijgevigheid van Buterin. Anka Relief, een organisatie die er alles aan doet om het leed te verzachten, bedankt Buterin in een bericht op Twitter voor zijn laatste donatie van 50 Ethereum. De organisatie geeft aan dat de crypto-donaties vanaf de eerste dag al binnenstromen en is daar enorm dankbaar voor.

“Sinds de eerste dag van de ramp zien we donaties binnenkomen in de wallets van een handjevol grote NGOs. Het is geweldig dat zij op deze manier fondsen binnenhaalden en nog steeds geld krijgen van vrijgevige mensen,” aldus Anka Relief. In de bovenstaande tweet kun je ook de wallet van Anka Relief zien en ook zelf doneren als je daar de behoefte voor voelt.

Focus van Anka Relief

Overigens is Anka Relief een organisatie die eerder ook de Ukraine DAO opzette om steun voor Oekraïne binnen te halen vanuit de crypto-gemeenschap. De laatste donatie van Vitalik Buterin van 50 Ethereum komt bij de 99 Ethereum die hij eerder stuurde. Op 11 februari stuurde Buterin dat bedrag, wat ongeveer 150.000 dollar vertegenwoordigde. Dit bedrag stuurde hij naar Ahbap, een NGO die zich volledig focust op Turkije.

Tot op de dag van vandaag kwam er bij Ahbap voor 4,3 miljoen dollar aan crypto binnen. Waarbij stablecoins de meest populaire munten zijn voor de organisatie. De Ethereum-wallet van Ahbap bevat momenteel ongeveer 409 Ethereum, ter waarde van ruim 622.000 dollar. 

Richting het einde van afgelopen week publiceerde de London Financial Times ook al dat de crypto-donaties vanuit de hele wereld binnenkomen. In totaal is er voor 10 miljoen dollar aan crypto gestuurd door bedrijven. Binance alleen al stuurde bijvoorbeeld 5 miljoen dollar richting Turkije. 

Ethereum nieuws

Hacker van Euler Finance stuurt 58.000 gestolen Ethers terug
zkSync lanceert Alpha Mainnet
‘Ethereum koers van 1.400 dollar was een koopje’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers van 1,5 miljoen dollar in aantocht?
Parabolische rally voor Bitcoin aanstaande?
Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april