Nieuws

Vitalik Buterin: Hoge ETH-prijs is goed voor ecosysteem

Vitalik Buterin, mede oprichter van Ethereum, zegt dat hoge ETH prijzen belangrijk zijn voor de beveiliging van het netwerk en voor het verbeteren van het ecosysteem.


Ethereum is veiliger door hoge prijzen

Buterin maakt zijn opmerking tijdens een interview met Laura Shin.

Hij vertelt dat regelgevers steeds meer vertrouwd raken met de cryptocurrency en blockchain wereld. “En daarom, zelfs als mensen zeggen dat de prijs niks te maken heeft met goedkeuring, is een hoge Ethereum koers van belang.” Buterin vertelt dat er twee belangrijke redenen zijn dat het belangrijk is om een hoge ETH-prijs te hebben:

“Ik kan vertellen waarom ik denk dat het belangrijk is dat de prijs hoog ligt in plaats van laag. Eén van die redenen is de veiligheid. Als de prijs 0 is, kan het netwerk onmogelijk veilig zijn. Dat is gewoon zo in proof-of-work en proof-of-stake.”


Reden 2: Hoge ETH prijs zorgt voor meer geld ontwikkelaars

Een ander belangrijk argument voor een hoge prijs is dat ontwikkelaars van projecten op het Ethereum platform vaak een aandeel hebben in de token. Als de Ethereum prijs stijgt zal hun werk gemakkelijk worden gefinancierd. Wat goed is voor het ETH netwerk.

Buterin vertelt dat het belangrijk is dat de markt niet overspoelt wordt door een stortvloed van nieuwe munten. Dit soort domme dingen zouden ertoe kunnen leiden dat de prijs daalt vertelt hij. Hier zal absoluut op gelet worden.

Al met al zouden de uitspraken van Buterin gerustellend kunnen zijn voor sommige ETH investeerders. Opvallend is om te zien dat veel ETH fans de prijs niet zo kan schelen. Ze zijn veel meer gefocust op de technische ontwikkeling van de munt en het netwerk.