vitalik buterin
Ethereum, Solana

Vitalik Buterin: “Ik hoop dat Solana de kans krijgt om op te bloeien”

Ethereum-oprichter Vitalik Buterin is niet bang voor concurrentie, zo blijkt uit zijn uitspraken van 30 december. In zijn bericht op Twitter geeft Buterin aan dat “slimme mensen” hem vertellen dat Solana een “hele slimme gemeenschap van ontwikkelaars” kent. Verder hoorde hij dat de opportunisten die aanwezig waren binnen het project inmiddels verdwenen zijn.

Vriendjes maken

Aan de andere kant kun je de uitspraken van Buterin ook lezen als een manier om het Solana-publiek mogelijk naar Ethereum te trekken. Onder de streep zijn Solana en Ethereum elkaars concurrenten. De Solana koers gaat momenteel compleet door het putje en het moraal onder de Solana-liefhebbers zal laag zijn. Wat dat betreft is het een slimme manier om de rivaliteit wat te breken en mensen op die manier mogelijk de overstap te laten maken.

Als we nu naar Solana kijken, dan zien we een voorzichtig herstel van 7,24 procent voor de afgelopen 24 uur. Dat brengt de koersprestaties over de gehele week nog steeds op een min van 13,87 procent voor het project. De huidige koers ligt op 9,76 dollar, wat een gigantisch verschil is met de all-time high van ongeveer 250 dollar die het in 2021 bereikte. Wat dat betreft is er op dit moment even weinig meer over van Solana.

De meningen zijn verdeeld

Niet iedereen denkt hetzelfde over de uitspraken van Buterin. Sommige mensen prijzen hem voor zijn bemoedigende woorden, terwijl anderen denken dat hij het doet om vers bloed richting Ethereum te sturen. We moeten echter niet vergeten dat Buterin zich over het algemeen altijd op deze manier opstelt. Aan de andere kant is het eenvoudig om positief te zijn over een project dat compleet door het putje gaat.

Op het moment dat Solana op 250 dollar stond en sommige mensen het idee hadden dat het project Ethereum weleens kon inhalen hoorde je Buterin niet. Het bovenstaande gesprek op Twitter laat goed zien hoe de gemeenschap er op dit moment instaat wat Buterin betreft. Sommigen prijzen hem voor zijn nobele woorden, terwijl anderen het vooral zien als een sluwe actie.

Solana nieuws

Ore-maker komt met idee voor beloningen om de congestie in Solana aan te pakken
Buy the Dip: Solana whales kopen voor miljoenen dollars aan memecoins
Topanalist: Deze cryptomunt is klaar voor een grote prijsstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?