Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws, Shiba inu Nieuws

Vitalik Buterin krijgt $100 miljoen aan gedoneerde SHIB-fondsen terug

De makers van de populaire meme-coin Shiba Inu (SHIB) stuurden in mei 2021 de helft van alle tokens naar Ethereum-oprichter Vitalik Buterin. Buterin deed vervolgens iets onverwachts. Hij schonk ongeveer $1 miljard aan het Indiase COVID-19-hulpfonds, CryptoRelief, en vernietigde de rest.

Nu wordt echter $100 miljoen van het gedoneerde geld teruggestuurd naar Buterin. Vandaag heeft CryptoRelief-oprichter Sandeep Nailwal, ook mede-oprichter van Polygon, aangekondigd dat het geld met zijn zegen aan Buterin zal worden teruggegeven.


Buterin stopt SHIB-geld in nieuwe organisatie

In een Twitter-thread legde Nailwal uit dat Buterin het geld effectiever kan gebruiken voor liefdadigheidsdoeleinden als niet-Indiase burger. CryptoRelief moet extra voorzichtig zijn om binnen “volledige naleving van de Indiase jurisdictie” te blijven. Nailwal schreef dat hij als niet-Indiase burger ook voorzichtig moet zijn met welke projecten donaties van de organisatie ontvangen.

“Als niet-Indiër kan Vitalik het op een versnelde manier doen door snellere besluitvorming. Hij moet zich inzetten voor projecten met een hoger risico, maar ook hogere beloningen.” Aldus Nailwal.

Buterin voegde eraan toe dat hij mede-oprichter is van een nieuwe organisatie genaamd Balvi. Hier zal hij samenwerken met wetenschappelijke adviseurs om zich te concentreren op biotechnologie en medische wetenschap gerelateerde oorzaken.


Wil jij SHIB verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Crypocrash beïnvloedde de fondsen

Buterin zei dat zijn nieuwe organisatie zich zal concentreren op onderzoek en ontwikkeling van vaccins, testen en luchtfiltratie en ventilatie als potentiële aandachtspunten voor de fondsen.

Volgens Nailwal heeft CryptoRelief ongeveer $70 miljoen aan fondsen in India uitbetaald. Het goede doel behoudt de $302 miljoen buiten de $100 miljoen die zal worden teruggestuurd naar Buterin.

Dat is nogal wat minder dan de oorspronkelijke waarde van ongeveer $1 miljard toen Buterin in mei de 50 biljoen SHIB schonk. De waarde van SHIB daalde echter dramatisch na de donatie. Dit was deels als gevolg van de bredere cryptomarktcrash die die maand begon. Hierdoor daalde de totale waarde van de donatie.

De CryptoRelief-website biedt een boekhouding van eerdere geldoverdrachten, huidige saldi en hoe fondsen zijn ingezet voor verschillende doelen en hulpprojecten. Bloomberg meldde in juli dat CryptoRelief voor uitdagingen stond bij het inzetten van de fondsen. Dit was vanwege problemen met de naleving van de regelgeving, in combinatie met de complexiteit van het uitbetalen van crypto-fondsen.

SHIB, de op één na meest waardevolle meme-crypto qua marktkapitalisatie na Dogecoin, steeg afgelopen herfst in waarde. Het bereikte een all-time high van $0,00008616 op 28 oktober, volgens gegevens van CoinGecko. Inmiddels is het bijna 76% gedaald na recente marktbrede dalingen. Momenteel is het $0.00002101 waard.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten