Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Vitalik Buterin noemt Russische invasie een misdaad

De mede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, plaatste woensdag een bericht dat de Russische invasie van Oekraïne een misdaad is tegen het Oekraïense en Russische volk.


Russische invasie

“Ik ben erg overstuur door het besluit van Poetin om de mogelijkheid van een vreedzame oplossing voor het conflict met Oekraïne te laten varen en in plaats daarvan ten oorlog te trekken.”

Nadat hij eerder deze week de onafhankelijkheid van twee separatistische regio’s in Oost-Oekraïne had erkend, verklaarde president Vladimir Poetin woensdag dat Rusland een speciale militaire operatie in Oekraïne zou uitvoeren. In de ogen van de rest van de wereld wordt het gezien als de start van een oorlog.

Eerder deze maand deed Buterin in het Russisch een beroep op Poetin. Hij drong Poetin aan om het conflict zelf te de-escaleren, door te tweeten:

“Een aanval op Oekraïne zal Rusland, Oekraïne en de mensheid alleen maar schaden.”

Buterin werd geboren in Rusland in de jaren onmiddellijk na de ineenstorting van de Sovjet-Unie. In 2000 vertrok hij met zijn gezin naar Canada. In dit jaarr werd Poetin president van Rusland. Vitaliks vader Dmitry heeft een uitgesproken mening over Poetin.

“Hij is KGB, en dat zijn de mensen die miljoenen Russen en Oekraïners hebben gemarteld en vermoord”, vertelde hij aan nieuwssite Decrypt.


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Eerdere ontmoeting met Poetin

In 2017 ontmoette Vitalik Poetin in een poging Rusland het Ethereum netwerk te laten gebruiken. Poetin is positief over crypto valuta’s als Ethereum en Bitcoin. Dit bleek onlangs toen Poetin een oordeel verwierp van de Russische centrale bank door te suggereren dat de energiebronnen van het land voor bepaalde concurrentievoordelen kunnen zorgen bij het minen van Bitcoin. Volgens verschillende experts zou Rusland cryptocurrencies kunnen gebruiken om westerse sancties tegen te gaan.

Maar noch Poetin, noch Rusland heeft crypto valuta ooit volledig omarmd. Crypto schijnt in strijd te zijn met het autoritarisme. Gedistribueerde blockchains, gerund door duizenden mensen over de hele wereld, zijn onpartijdig en gedecentraliseerd van opzet. Toch worden ze gemaakt door mensen met politieke perspectieven.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten