Ethereum crash
Altcoin

Vitalik Buterin start oorlog tegen shitcoins

Vitalik Buterin, de mede-oprichte van en het brein achter Ethereum, is een ware oorlog gestart tegen shitcoins. Eerder deze week dumpte hij al voor 700.000 dollar aan altcoins en als reactie daarop kreeg Buterin nog meer munten toegestuurd. In een post van 9 maart op Reddit haalt Buterin zelfs uit naar verschillende munten.

‘Anti-aanbeveling’

In zijn blogpost op Reddit schrijft Buterin dat hij de projecten in kwestie, waaronder Bite (BITE) en verschillende andere tokens die in de subreddit r/Testingtesting62831 besproken worden, shitcoins zijn. “$BITE en de meeste andere munten die hier worden besproken zijn sihtcoins, hebben geen culturele of morele waarde en zullen er waarschijnlijk voor zorgen dat je alles wat je er qua geld instopt verliest. Ik geef deze projecten de grootst mogelijke anti-aanbeveling.”

De publicatie van Buterin. Bron: Reddit

Buterin verkocht de aan hem toegestuurde tokens van BITE op 7 maart voor ongeveer 9.250 dollar. De gemeenschap rondom BITE reageerde precies op de manier die je kon verwachten. Zij begonnen Buterin een beetje te plagen met memes.

Buterin kreeg na zijn post over BITE zelfs 250.000 tokens toegestuurd, die op het moment van schrijven ongeveer 2.750 dollar waard zijn. De gemeenschap rondom het project noemt het “bullish” dat Buterin de munt op deze manier bespreekt.

Vreemde situatie

Het blijft een vreemde situatie dat iemand zich zo negatief kan uitspreken over een project om vervolgens tokens te krijgen. Dat kan alleen in de crypto-wereld gebeuren als het om de allergrootste shitcoins gaat. Aandacht is aandacht en sommige tokens varen daar op.

Hetgeen Buterin probeert te bereiken, door de tokens in een slecht daglicht te zetten, helpt wat dat betreft eigenlijk voor geen meter. Door zijn uitspraken worden de projecten immers overal besproken en is het zelfs mogelijk dat de koers van de tokens omhoog schiet.

Echt goed voor de reputatie van de industrie is het echter niet, want dit zijn vooral projecten waar mensen geld op verliezen. Alleen de makers en sommige geluksvogels pakken hier vaak wat geld op.

Ethereum nieuws

Grote financiële speler toont interesse in Bitwise Ethereum ETF
Ethereum koers schiet omhoog – SEC laat rechtszaak vallen
Ethereum ecosysteem bereikt heel bijzonder record
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen