vitalik buterin
Altcoin

Vitalik Buterin dumpt 700.000 dollar aan shitcoins

Vitalik Buterin, het brein achter Ethereum, is bezig met het verkopen van een berg shitcoins die hij ongevraagd toegestuurd kreeg. Het gaat om een bedrag van ongeveer 700.000 dollar aan tokens van verschillende projecten, die hopen de aandacht van Buterin te krijgen door hem gratis munten toe te sturen. Daar moet de oprichter van Ethereum blijkbaar niets van hebben, want die munten gooide hij deze week keihard in de verkoop.

700.000 dollar

Dat neemt niet weg dat het natuurlijk heerlijk is om voor 700.000 dollar aan gratis crypto te krijgen van projecten die daarmee alleen maar jouw aandacht willen. Voor de meeste investeerders is een bedrag van 700.000 dollar een ultieme droom, terwijl dat voor iemand als Vitalik Buterin echt peanuts is.

Volgens Etherscan verkocht de wallet van Buterin op 7 maart 500 biljoen SHIKOKU (SHIK) voor 380,3 ETH (595.448 dollar), bijna 10 biljoen Cult DAO (CULT) voor 58,1 ETH (91.021 dollar) en 50 miljard Mops (MOPS) voor 1,25 ETH (1.950 dollar).

De activiteit in de wallet van Vitalik. Bron: Etherscan

Vanwege de lage liquiditeit binnen deze tokens had de dump van Buterin een gigantisch effect op de koersen. Neem bijvoorbeeld SHIK, dat na de verkoop van de oprichter van Ethereum met 95 procent daalde.

Hiermee spreekt Buterin in feite een doodsvonnis uit over de projecten in kwestie. Je kunt zeggen dat hij zoiets niet moet doen, maar aan de andere kant is het natuurlijk niet aan hem om slechte projecten in leven te houden. De tokens waren van Buterin en als hij ze wil verkopen, dan is dat zijn goed recht.

Shiba Inu en Dogelon Mars

Het is overigens niet de eerste keer dat Buterin op deze manier een berg shitcoins in de verkoop gooit. Eerder deed de grote man achter Ethereum hetzelfde met Shiba Inu, de memecoin die met Dogecoin concurreert, en Dogelon Mars (ELON). Die dumps resulteerden in dalingen van respectievelijk 40 en 90 procent.

Hoewel sommigen binnen de industrie het niet leuk vinden dat Buterin zijn tokens op deze manier dumpt, zijn er anderen die het ook weer begrijpen. Niet alleen vanuit een moreel standpunt, maar ook vanuit een belastingtechnisch standpunt.

In sommige landen moet je over airdrops namelijk ook inkomstenbelasting betalen. Als je vervolgens te lang wacht met de verkoop, kan het voorkomen dat je belasting hebt betaald over een token die vervolgens helemaal niets meer waard is.

Ethereum nieuws

Hongkong lanceert eerste Bitcoin en Ethereum ETF’s in Azië
Hong Kong komt mogelijk maandag al met Ethereum ETF
Nieuwe Ethereum-upgrade maakt verlies van privésleutels verleden tijd
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?