vitalik buterin
Ethereum

Vitalik Buterin verrast met aanwezigheid bij Kyiv Tech Summit

Vitalik Buterin, het brein achter Ethereum, heeft de tijd genomen om Oekraïne een bezoek te brengen tijdens het conflict met zijn geboorteland Rusland. De aanwezigheid van Buterin tijdens de Kyiv Tech Summit is des te verrassender, omdat Ethereum over een paar dagen overgaat op Proof-of-Stake.

Kritisch op oorlog

De steun van Buterin voor Oekraïne is verre van verrassend. De mede-oprichter van Ethereum mag dan geboren zijn in Rusland, maar hij is wel kritisch over zijn overheid en de oorlog met Oekraïne. “Ik volg de ontwikkelingen in Oekraïne op de voet sinds de oorlog is begonnen. Nu besloot ik dat het tijd was om alles van dichtbij te bekijken en het land te laten weten dat veel mensen in de blockchain-wereld om ze geven”, aldus Buterin tijdens het evenement in Kyiv.

De conferentie in Kyiv bracht in totaal 30 tech-experts bij elkaar, waarvan Buterin en twee overheidsofficials de grootste namen waren. Als vertegenwoordigers van de Oekraïnse overheid waren Mykhailo Fedorov, onder andere de minister voor digitale transformatie, en Alex Bornyakov, de rechterhand van Fedorov, aanwezig. Het drie-daagse evenement stond in het teken van 500 hackers die bijna 50 project in elkaar hebben gedraaid in relatie tot Oekraïne en vrijheid.

Decentraal stemmen en de rol van Web3

Het evenement stond dus in het teken van blockchain technologie voor vrijheid. Een onderzoek naar de mogelijkheden om blockchain technologie in te zetten om een betere wereld te bouwen. Onderwerpen waren onder andere decentraal stemmen, digitaal centralebankgeld en de rol van Web3 en blockchain in het bevechten van misinformatie. Buterin gaf aan ook naar Oekraïne te zijn gekomen om te zien wat mensen daar bouwen en wat belangrijk voor hen is.

“Het was geweldig om Vitalik bij ons te hebben, net als de belangrijke figuren van het ministerie van digitale transformatie. De Kyiv Tech Summit is geen gewoon tech-evenement. Het is een protest, een beweging en de belichaming van de onbreekbare moraal van Oekraïne”, aldus CJ Hetherington, de mede-oprichter van het evenement.

Ethereum nieuws

Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Hongkong lanceert eerste Bitcoin en Ethereum ETF’s in Azië
Hong Kong komt mogelijk maandag al met Ethereum ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?