vitalik buterin
Altcoin, Solana

Vitalik Buterin zegt dat hij ‘medelijden heeft’ met Solana

De mede-oprichter van Ethereum (ETH), Vitalik Buterin, zei dat hij medelijden heeft met hoe Solana wordt behandeld door Amerikaanse toezichthouders.

Buterin: ‘Ze verdienen het niet’

Zo heeft Buterin gezegd dat hij niet houdt van de manier waarop Amerikaanse regelgevers zich richten op cryptoprojecten, waaronder Solana (SOL), de grootste rivaal van zijn blockchains.

Op vrijdag vroeg mede-oprichter van Paradigm, Matt Huang, aan Buterin wat hij van de Amerikaanse crypto-beleidsaanpak vond. Hij antwoordde toen het volgende op Twitter:

“De enige opmerking die ik zal maken, is dat ik het erg vind dat Solana en andere projecten op deze manier worden geraakt. Ze verdienen het niet, en als Ethereum uiteindelijk ‘wint’ doordat alle andere blockchains van de beurs worden getrapt, is dat geen eervolle manier om te winnen, en op de lange termijn is het waarschijnlijk niet eens een overwinning.”

Hij voegde eraan toe dat andere blockchains niet de echte concurrentie zijn. Het is echter de “erg snel groeiende gecentraliseerde wereld die zich op dit moment aan ons opdringt”.

SEC treedt hardhandig op tegen crypto-industrie

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft dit jaar hardhandig opgetreden tegen de crypto-industrie. In dit optreden heeft het diverse grote exchanges zoals Coinbase, Binance en Kraken flink beboet.

Eén van de belangrijkste redenen voor de rechtszaken is dat SEC-voorzitter Gary Gensler gelooft dat veel crypto-exchanges niet-geregistreerde effecten verkopen. Gepoolde staking-producten, zoals die waarmee gebruikers hun Ethereum op het netwerk kunnen staken en beloningen kunnen ontvangen, zijn onder vuur komen te liggen.

De toezichthouder zegt al jaren dat de meeste digitale munten en tokens niet-geregistreerde effecten zijn, maar dat Bitcoin een handelsartikel is. Alhoewel de SEC-voorzitter, Gary Gensler, niet duidelijk is geweest over Ethereum, was de Commodities and Futures Trading Commission (CTFC) dat wel. Er wordt gezegd dat het actief een handelswaar is.

De SEC bestempelde SOL en een aantal andere cryptocurrencies als niet-geregistreerde effecten in haar aanklacht tegen Binance deze maand.

Ethereum is de blockchain achter de op-één-na grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie. Solana is een concurrent van Ethereum en zijn native token SOL is het elfde grootste digitale activum op basis van marktkapitalisatie.

Solana is onder andere gemaakt om transacties in de gedecentraliseerde financiële (DeFi) en non-fungible token (NFT) industrieën te versnellen.

Solana nieuws

Crypto analist: Solana kan Ethereum binnen één week inhalen
Crypto analist voorspelt: Solana is klaar voor een gigantische prijsstijging
Crypto whales kopen voor miljoenen euro’s aan Solana
Meer nieuws

Meest gelezen

Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Crypto analist: Dit is hoe Ripple (XRP) naar 1000 dollar kan stijgen
Nieuwe wending in Ripple-rechtszaak: belangrijke deadline SEC verstreken