Ethereum Nieuws

Vitalik stelt nieuwe ‘multidimensionale’ Ethereum-vergoedingsstructuur voor

De Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin doet opnieuw een poging om de huidige vergoedingsstructuur voor het netwerk te verbeteren.


Nieuwe vergoedingsstructuur

Het voorstel van Buterin kwam woensdag op zijn blog met de titel “Multidimensional EIP-1559”. Hierin merkte Buterin op dat verschillende bronnen in de Ethereum Virtual Machine (EVM) verschillende eisen stellen op het gebied van gasverbruik.

Hij voegde eraan toe dat er verschillende limieten zijn voor “burst”-capaciteit op korte termijn. In tegenstelling tot “aanhoudende” capaciteit binnen de EVM, waarbij hij voorbeelden aanhaalt van blokgegevensopslag, getuige gegevensopslag en veranderingen in de grootte van de blokstatus.

“Het plan dat we vandaag hebben, waarbij alle hulpbronnen worden gecombineerd tot een enkele multidimensionale hulpbron , slaagt er niet in om met de verschillen om te gaan.”

Het probleem is dat het toewijzen van alle verschillende bronnen tot een enkele leidt tot suboptimale gaskosten wanneer deze limieten niet goed zijn uitgelijnd.

Buterin schetste zijn vrij gecompliceerde voorgestelde wijzigingen met behulp van veel technische wiskunde. In een notendop bood het voorstel twee mogelijke oplossingen met behulp van “multidimensionale” prijs bepaling.


Wil jij Ethereum verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier. en ga naar KuCoin.


Twee opties van Buterin

De eerste optie zou de gaskosten voor middelen zoals gespreksgegevens en opslag berekenen door de basisvergoeding voor elke eenheid te delen door de totale basisvergoeding. De basisvergoeding is een vaste netwerkvergoeding per blok die is opgenomen in het Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1559-algoritme.

Optie 2 is een meer complexe optie. Het stelt een basistarief in voor het gebruik van middelen, maar omvat burst limieten voor elke resource. Er zouden ook “prioritaire vergoedingen” zijn, die worden vastgesteld als een percentage. Ze worden berekend door het percentage te vermenigvuldigen met de basisvergoeding.

Hij verklaarde dat het nadeel van de multidimensionale tariefstructuur is dat blckbouwers niet in staat zouden zijn om simpelweg transacties te accepteren van hoge naar lage prijs-per-gas. Ze zouden de dimensies in evenwicht moeten brengen en aanvullende wiskundige problemen moeten oplossen.

Het valt nog te bezien of het voorstel zal worden aangenomen. De prioriteit op dit moment is de volgende grote upgrade. Het Ethereum netwerk maakt zich momenteel op voor “de fusie”die de Ethereum-blockchain zal koppelen aan de Beacon Chain. Deze upgrade zal het proof-of-work-consensus algoritme beëindigen. Er wordt al getest op het Kintsugi testnet en de volledige upgrade wordt verwacht in het eerste kwartaal van dit jaar.

EIP-1559 werd in augustus ingezet als onderdeel van de upgrade van Londen om een deel van de transactiekosten te verbranden. Dit deed het om de gasprijzen voorspelbaarder te maken. Sinds het live ging, is 1,36 miljoen Ether ter waarde van ongeveer $4,7 miljard vernietigd, volgens de burn Ultrasound.money.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten