Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Vliegveld Frankfurt gebruikt IOTA-blockchain voor COVID-19-testresultaten

Naast cryptocurrencies maakt ook de blockchain-technologie enorme stappen gedurende de wereldwijde COVID-19-pandemie. De relatief nieuwe technologie heeft in vrijwel elke sector wel populariteit gewonnen. Zo ook in de reissector, waar het vliegveld van Frankfurt de blockchain van IOTA gebruikt voor het valideren van COVID-19-testresultaten.


Digital Corona Test Certificate

Dit blijkt uit een Tweet van een reiziger die via het vliegveld van Frankfurt vertrok. Uit de tweet blijkt dat de blockchain van IOTA ingezet wordt om de gezondheidsstatistieken van passagiers te valideren en te beheren.

Naar verluidt heeft Ubirch de IT-infrastructuur ontwikkeld voor het gezondheidsplatform. Ubirch is zelf een op de blockchain gebaseerde leverancier van cyberbeveiligingstechnologie met een hoofdkantoor in Keulen. De oplossing, genaamd ‘Digital Corona Test Certificate’, ondersteunt de verificatie van de SARD-CoV-2-status van een persoon. De privacy van de betrokken persoon zou ten alle tijden voldoen aan de Europese gegevensbeschermingsnormen onder de noemer GDPR.

Het blockchain-platform biedt de mogelijkheid om op een eenvoudige manier de gezondheidsstatus van een passagier te verifiëren en te beheren voor bijvoorbeeld reisdoeleinden. Door simpelweg een QR-code te scannen kan de gezondheidsstatus gedeeld worden met bijvoorbeeld de douane op een vliegveld, wat ervoor zorgt dat naast een eenvoudige en betrouwbare manier te bieden om de gezondheidsstatus van passagiers te delen, hier ook niet teveel tijd mee verloren wordt.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Testcentrum vliegveld Frankfurt

De technologie van Ubirch en IOTA worden naar verluidt ingezet op het testcentrum op het vliegveld van Frankfurt. Dit is inmiddels bevestigd door het bedrijf met de volgende tekst:

“Wij maken gebruik van onder andere IOTA om de Corona-testresultaten verifieerbaar te maken. Wij werken nu al een tijdje met de blockchain van IOTA. Hierdoor hebben wij inmiddels groot vertrouwen gekregen in de blockchain.”


Steeds meer blockchain-oplossingen

De blockchain-technologie wordt steeds vaker toegepast. Het aantal aanbieders van digitale oplossingen die gebruik maken van de blockchain-technologie groeit als gevolg hiervan. Met name de COVID-19-pandemie lijkt nu een katalysator te zijn geweest voor de groei in populariteit in deze technologie. Met name de gezondheidspaspoort-achtige oplossingen blijken nu enorm populair te zijn, die allemaal ontwikkeld zijn met als doel om de reissector gedurende en na de covid-19-pandemie weer op te pakken.

De blockchain-technologie is hier dan ook een goede oplossing voor die diverse grote voordelen met zich meebrengt, waaronder het vermijden van de kans op enige vorm van fraude. Hierdoor kan ervanuit worden gegaan dat wanneer aangegeven wordt dat de passagier covid-vrij is, dat ook daadwerkelijk klopt. Het is op dit moment nog niet bekend of andere vliegvelden het voorbeeld van Frankfurt zullen volgen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten