Nieuws, Trending

Voetbalclub Juventus gaat eigen crypto-token uitgeven

Één van de populairste Italiaanse voetbalclub Juventus waarmee ze het aantal fans willen verhogen. Dit blijkt uit een online verschenen persbericht.

Samenwerking

De Italiaanse voetbalclub Juventus, die topspeler Christiano Ronaldo in de spits heeft staan, is een samenwerking aangegaan met Socios.com. Samen gaan ze de zogenoemde “Juventus Official Fan Token” uitbrengen. Deze fan-token zal in eerste instantie worden verspreid via een “Fan Token Offering (FTO), waarbij de fans de eerste kans krijgen om de token aan te schaffen.

Internationale fansites

De voetbalclub is één van de populairste voetbalclub ter wereld en heeft hierdoor één van ‘s werelds grootste fansites. Tevens is de voetbalclub vaak te zien op sociale media. Toch wil het team met de lancering van de fan-token nog meer fans aantrekken en supporters een directere ervaring aan te bieden.

Meebeslissen

De token zal door het platform van Socios worden verhandeld tegen het eigen token van het platform. Door de Fan Token van Juventus aan te schaffen mogen investeerders meebeslissen over bepaalde onderwerpen bij de club. Hierdoor wordt volgens de club een betere band met de fans gecreëerd en worden ze tevens beter gehoord. De lancering van de Fan Token staat gepland voor het eerste kwartaal van 2019.

Golf van voetbalteams

Juventus is zeker niet het eerste voetbalteam dat een eigen cryptocurrency token uitbrengt. Zo ging het Franse team Paris Saint-Germain en het Braziliaanse voetbalteam Avaí het Italiaanse Juventus al voor.

Ambitie

De ambitie van Socios is om ‘s werelds grootste wereldwijde voetbalgemeenschap en marktplaats voor voetbalfans op te bouwen. Met de aanwinst van Juventus in haar portfolio maakt het bedrijf direct al een grote stap.