Nieuws

Voetbalclub Paris Saint-Germain gaat crypto token uitgeven

De voetbalclub Paris Saint-Germain (PSG) gaat een fanbased crypto token uitgeven, samen met het blockchain platform Socios.com.

Waarom gaat PSG een crypto token uitbrengen?

Paris Saint-Germain is de meest populaire club uit Frankrijk en heeft spelers als Neymar en Mbappé. Socios is een platform dat wordt aangedreven door een sport en blockchain onderneming genaamd ChiliZ. Dit bedrijf heeft de steun van grote spelers in de cryptocurrency industrie, denk bijvoorbeeld aan de crypto exchange Binance. ChiliZ heeft tot nu toe ongeveer $66 miljoen dollar aan financiering opgehaald. Door de samenwerking van de twee partijen, PSG en Socios, kan de voetbalclub een Fan Token Offering (FTO) lanceren. Dit geeft de fans van de club toegang tot PSG crypto tokens. Bezit je zo’n token, dan kun je mee stemmen voor belangrijke beslissingen. Daarnaast kan de voetbalclub VIP statussen of andere beloningen uitdelen aan de crypto-token kopers. De fans van PSG zullen kunnen stemmen over cosmetische beslissingen. Denk bijvoorbeeld aan de kleur van de wedstrijd shirts, de stadion muziek en het logo. Daarnaast kunnen de token kopers ook meestemmen op de man of the match verkiezing en vriendschappelijke wedstrijden.

De crypto token zal zorgen voor meer betrokkenheid

Dreyfus merkt vertelt dat het uitbrengen van de crypto tokens de structuur van de club niet verandert. Wel is het een nieuwe vorm van geld verdienen en de fans meer betrokken te laten raken met de club doormiddel van cryptocurrency. De marketing directeur van PSG vertelt het volgende: “Paris Saint-Germain is vastbesloten om gebruik te maken van de mogelijkheden die cryptocurrency kan bieden. Deze revolutionaire technologie zal een belangrijke impact hebben op de algehele bedrijfsstrategie van de club en op de manier waarop we onze fans aanspreken. “

Wanneer de token verkocht gaat worden

De Saint Germain fan tokens zullen te koop zijn op socios.com. De Fan Token Offering zal plaats gaan vinden vlak voor het begin van het komende voetbalseizoen. De exacte datum en de prijs van de crypto tokens moet nog worden onthuld. Dreyfus vertelt dat Socios grote ambities heeft. Hij vertelt dat het platform een uiteindelijk doel heeft om honderden miljoenen voetbalfans van alle grote clubs ter wereld te betrekken in dit concept. Hij vertelt dat het platform zal helpen om fans meer betrokken te maken bij de voetbalclub.