Amerika, bitcoin
Bitcoin

Volatiliteit op komst: Hoe de Amerikaanse economie de Bitcoin koers kan beïnvloeden

Er is een grote kans dat juli een zeer volatiele maand wordt voor Bitcoin (BTC). Dit hangt nauw samen met de ontwikkelingen in de Amerikaanse economie. Er zijn namelijk signalen dat de Amerikaanse economie aan het afkoelen is, en dit zou de Bitcoin-koers kunnen beïnvloeden.

Amerikaanse economie op de rem

Het Amerikaanse BBP steeg in het eerste kwartaal van dit jaar met 1,4 procent, terwijl het in het vierde kwartaal van 2023 nog met 3,4 procent groeide. Ook daalde vorige maand de inflatie voor het eerst in lange tijd weer. Volgens Jag Kooner, een analist bij Bitfinex, kunnen deze cijfers duiden op een vertraging van de economie.

“Deze vertraging wijst op een mogelijke afkoeling van de economie. Vooruitkijkend naar juli moeten investeerders alert zijn op een terugkeer van volatiliteit, aangezien aanvullende regelgevende ontwikkelingen en macro-economische beleidsmaatregelen een cruciale rol zullen spelen,” aldus Kooner.

Deze economische cijfers zouden ook druk kunnen uitoefenen op de Amerikaanse Federal Reserve. Kooner voorspelt dat de Federal Reserve later dit jaar de rentetarieven zal verlagen om de economische groei te stimuleren. Lagere rentetarieven maken risicovolle activa, zoals Bitcoin, aantrekkelijker voor investeerders, wat kan leiden tot grotere volatiliteit. Historisch gezien worden Bitcoin en andere cryptocurrencies populairder wanneer de economie vertraagt, merkt Kooner op.

Investeerders moeten geduld hebben

Niet alle analisten zijn het echter hiermee eens. Pratik Kala van DigitalX voorspelt dat Bitcoin in juli de periode van consolidatie en lage volatiliteit zal voortzetten. Hij verwacht dat we pas rond de Amerikaanse verkiezingen weer actie kunnen zien. Volgens Kala is het derde kwartaal historisch gezien niet zo spannend op de financiële markten.

Vooralsnog blijft het dus speculeren over wanneer Bitcoin weer een nieuwe impuls zal krijgen. Het geduld van investeerders wordt flink op de proef gesteld. Momenteel ligt de Bitcoin koers rond de $62.850, wat ruim 2 procent hoger is dan gisteren.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Mt. Gox verstuurt nog meer Bitcoin: Terugbetalingen bijna voltooid
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Deze indicator voorspelt een reusachtige Bitcoin koersstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten