Nieuws, Trending

Voldemort keert terug? – Een cryptocurrency whitepaper heeft zijn naam erop

In een nieuw privacy-document in het “Bitcoin Wizards” chatkanaal verscheen waar een bekende naam op stond. “Tom Elvis Jedusor”, de Franse versie van Tom Riddle, die beter bekend staat als Lord Voldemort werd genoemd in document.

MimbleWimble

Hoe gek dit ook klinkt, de naam Tom Riddle is vaker voorgekomen in de cryptowereld. Zo is er iets meer dan twee (2) jaar geleden een protocol ter verbetering van de twee grootste problemen, privacy en schaalbaarheid van blockchain verschenen, toepasselijk getiteld ‘MimbleWimble’. Actieve Bitcoin (BTC)-ontwikkelaars vonden het een goede verbetering dat een vlaag van innovatie en activiteiten zou voortzetten. Blockchain-projecten ‘Grin en Beam’ stellen nu hun ambitieuze wiskundige ideeën op de proef. Dit zou een goed werkende blockchain moeten voltooien die hun ideeën voor het eerst in de praktijk brengt.

Gefragmenteerd transactieprotocol

Gefragmenteerd transactieprotocol, zoals het document heet, belooft een tweede stimulans voor de privacy van de gebruikers en is volgens het document gericht op ‘verduistering van transactiebedragen tot het moment waarop de medaille wordt uitgegeven’. De community hoopt stilletjes dat de auteur dezelfde persoon is die ontwikkelaars opnieuw zal inspireren, deze keer met een focus op privacy. Hier is tot nu toe vrij weinig bewijs voor. Voor de één (1) deed de nieuwe Voldemort alles wat de oude Voldemort deed. Zo bracht de krant een paar uur geleden het artikel uit en noemden ze het chat-kanaal “Bitcoin Wizards” op het chatprogramma IRC. Oorspronkelijk werd dit kanaal uitgegeven als een “ui” -adres, waarbij de privacy hoog staat en de  anonimiteit van de auteur wordt bewaard. Toch kunnen dit slechts oppervlakkige overeenkomsten zijn.

Twijfelachtig

Wiskundige en tevens programmeur Andrew Poelstra, kwam als eerste met een positieve beoordeling van MimbleWimble naar buiten. Andrew twijfelde of dit nieuwe artikel door dezelfde auteur geschreven is. Volgens Andrew is dit geen erg goed voorstel, omdat het een aantal privacyaspecten van MimbleWimble zou verbreken. Om deze reden verwacht Andrew dat de auteur van dit nieuwe online verschenen document niet dezelfde auteur is van MimbleWimble.

Andere schrijfstijl

“De schrijfstijl in dit document is heel anders dan de originele Tom Jedusor-paper en heeft een aantal zeer slechte prikkels die worden weggenomen door vertrouwelijke transacties. Het zou veel meer privacy hebben dan de vertrouwelijke transacties, zelfs als het daadwerkelijk werkte.” Aldus Andrew Poelstra. Als de eerste reactie van Poelstra correct is, is de nieuwe Voldemort misschien wel een andere ontwikkelaar die meer aandacht wilde vestigen op zijn voorstel. Vooralsnog moet de echte identiteit van de auteur van het papier nog worden ontdekt.