FTT, FTX
Exchange

Voormalig Alameda Research CEO Caroline Ellison gespot in New York

Er circuleert op Twitter een foto waarop voormalig Alameda Research CEO Caroline Ellison in een koffiezaak in New York te zien is. De foto deed op 4 december de ronde over Twitter en het lijkt inderdaad om Ellison te gaan die een koffietje besteld in het Ground Support Cafe in Manhatten. Extra bewijs is dat Gopher, de bedrijfshond van FTX en Alameda, naast haar staat.

alameda ceo gespot

Ze verstopt zich niet

Dit zou opvallend zijn, want als ze daadwerkelijk in New York is, dan verstopt ze zich niet. Kort na de implosie van FTX en Alameda Research gingen er geruchten dat Ellison probeerde om naar Dubai te vluchten. Daar zou ze in principe veilig zijn, omdat Dubai geen uitleveringsverdrag heeft met de Verenigde Staten.

Twittergebruiker en zelf omschreven “burger-journalist” Autism Capital was de eerste die deze foto’s deelde. Autism Capital zou de foto’s gekregen hebben van een anonieme bron. “Een gebruiker claimt dat hij Caroline Ellison zag bij Ground Support Coffee op West Broad in SoHo Manhatten om 8.15 in de morgen. Dit betekent dat ze niet in Hong Kong is, maar in New York”, aldus Autism Capital.

In reactie op het verhaal laat ene Daniel Mentado (@dmentado) weten dat hij bij de koffiezaak werkt en bevestigt dat het inderdaad Ellison was. Sommige mensen zijn verbaasd over het feit dat Ellison op Amerikaanse bodem is, gegeven de mogelijke juridische consequenties die het omvallen van FTX en Alameda Research voor haar hebben.

Koffiezaak dichtbij politiebureau

Opvallend is dat de koffiezaak een kleine 20 minuten lopen verwijderd is van het politiebureau, zoals sommige Twitteraars ook melden. Het lijkt erop dat Ellison in ieder geval nergens bang voor is, want anders zou ze dit waarschijnlijk niet doen. Natuurlijk moeten figuren als Ellison ook gewoon leven totdat ze meer te horen krijgen over de zaak, maar vreemd is het wel.

https://twitter.com/cobie/status/1599487540419264512

Zeker als je bedenkt dat Ellison en haar kompanen in totaal miljarden dollars gestolen hebben. Wall Street Silver speculeert dat de enige reden dat Ellison terug is, zit in de mogelijke uitleg dat ze een deal heeft met de autoriteiten. Een deal waarmee zij immuniteit heeft in ruil voor voldoende bewijs om Sam Bankman-Fried op te pakken.

Exchange nieuws

Rho Markets herstelt van Oracle-fout: $7,6 miljoen aan stablecoins teruggegeven
WazirX kondigt premieprogramma aan na aanzienlijke cyberaanval
Cyvers detecteert verdachte transacties in WazirX’s Safe Multisig-wallet
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten