Ripple Nieuws

Voormalig Amerikaanse penningmeester treedt toe tot bestuur van Ripple

Rosa Gumataotao Rios, voormalig ’treasurer’ in het kabinet van Obama, zal toetreden tot de raad van bestuur van Ripple.


Nieuw bestuurslid voor Ripple

Ripple liet onlangs weten dat het Rios, die van 2009 tot 2016 de Amerikaanse penningmeester was onder president Barack Obama, lid is geworden van het managementteam. Brad Garlinghouse vertelde dat de ervaring die ze heeft in zowel de publieke als de private sector een belangrijke reden om haar aan boord te krijgen.

“Ripple is een van de beste voorbeelden van het gebruik van crypto valuta in een inhoudelijke en legitieme rol om betalingen wereldwijd te vergemakkelijken. Blockchain en crypto zullen onze toekomstige wereldwijde financiële systemen ondersteunen.” Aldus Rios.

De naam van Rios leek in het eerste opzicht nauwer verbonden te zijn met fiat dan met crypto. Alle Amerikaanse bankbiljetten die tijdens haar tijd als penningmeester zijn gedrukt, dragen namelijk haar handtekening. Dat zo’n autoriteit zich nu bij Ripple voegt is een teken dat de cryptowereld steeds volwassener wordt.


Ook Campbell voegt zich bij het Ripple team

Ripple kondigde daarnaast ook aan dat Kristina Campbell, voorheen werkzaam bij betalingsplatform PayNearMe, zich bij het bedrijf zal voegen als chief financial officer. Haar taak is om “de groei te versnellen en waarde te leveren aan aandeelhouders.” Campbell zei dat ze van plan was crypto- en blockchain-technologie te gebruiken om het wereldwijde financiële systeem voor iedereen toegankelijk te maken.

Ondanks deze positieve ontwikkelingen is de XRP prijs nog altijd zeer afhankelijk van de rechtszaak die door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission is ingediend. Pas wanneer deze rechtszaak volledig is afgerond zullen fundamentele factoren als deze de XRP prijs echt gaan beïnvloeden.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten