Blockchain Nieuws

Voormalig Celsius-bestuurder krijgt contract bij crypto-afdeling JPMorgan

Het nieuwe hoofd van de crypto-afdeling van JPMorgan komt bij het nu failliete Celsius vandaan. JPMorgan CEO Jamie Dimon mag Bitcoin en de rest van de markt dan “decentrale piramidespelen” noemen, zijn bank blijft in de industrie investeren. Nu gaat het om een contract voor voormalig Celsius-bestuurder Aaron Iovine.

Iovine is net klaar bij Celsius

Als we het LinkedIn-profiel van Iovine mogen geloven, dan heeft hij tussen februari en september van dit jaar nog voor Celsius gewerkt. Daarmee heeft hij precies de periode meegepakt waarin het bedrijf in grote problemen terechtkwam. Inmiddels weten we allemaal wat er met Celsius gebeurd is, het bedrijf lijkt kansloos ten onder te gaan in een faillissementsprocedure. Voor zijn periode bij Celsius was Iovine werkzaam als hoofd bij het in New Jersey gevestigde Cross River.

Het is de bedoeling dat Iovine op de juridische afdeling komt te werken van de crypto-tak van JPMorgan. Zowel JPMorgan als Iovine hebben nog niet op het nieuws gereageerd. Het lijkt op het eerste gezicht een opvallende move, maar in principe hoeft het natuurlijk niets negatiefs te betekenen dat Iovine van Celsius afkomstig is.

JPMorgan, Jamie Dimon en crypto

Het grappige is dat JPMorgen Chase CEO Jamie Dimon minder dan een maand geleden nog riep dat hij enorm sceptisch is over Bitcoin en andere cryptocurrency’s. Volgens hem zijn decentrale valuta niets meer dan decentrale piramidespelen. Nu heeft zijn zakenbank dus opnieuw iemand voor de crypto-afdeling van het bedrijf aangenomen.

Overigens is het niet de eerste keer dat Dimon zich negatief uitlaat over crypto. De 66-jarige miljardair liet in januari van het jaar 2014 voor het eerste van zich horen over Bitcoin. Niet lang voordat de crypto-beurs Mt. Gox instortte, noemde Dimon Bitcoin een “verschrikkelijke” store of value.

Door de jaren heen heeft Jamie Dimon Bitcoin “oplichterij” en “goud voor idioten” genoemd, maar ondertussen kunnen klanten van de zakenbank wel investeren. Via het handelsplatform van JPMorgan is het voor klanten van de bank mogelijk om Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash en Ethereum Classic te kopen. Daarnaast kunnen ze investeren in aandelen van de Grayscake Bitcoin Trust (GBTC).

Blockchain nieuws

Fan-token Argentijnse voetbalelftal daalt met 31 procent na verlies tegen Saudi-Arabië
Hoofd van de crypto-afdeling van Twitter levert contract in
Wetsvoorstel Rusland biedt nieuwe manieren aan crypto-miners om beperkingen te omzeilen
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten