Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Voormalig eigenaar LA Dodgers trekt $100 miljoen uit voor blockchain-social media

De voormalige eigenaar van de Los Angeles (LA) Dodgers, Frank McCourt, steunt nu een nieuwe poging voor een op de blockchain gebaseerd sociale media-project.


Project Liberty

McCourt investeert nu $100 miljoen in het project. Op deze manier wordt er een poging gedaan om de fundamenten van sociale media opnieuw uit te vinden. Dit door een openbaar toegankelijke database van de sociale connecties van mensen op een blockchain te zetten.

Het project heeft de naam ‘Project Liberty’ gekregen en heeft als doel om gebruikers in staat te stellen om record van hun interacties tussen sociale-mediadiensten te verplaatsen, in plaats van deze te koppelen aan een specifieke plaats. Het project gebruik van de blockchain-technologie om een nieuwe internetinfrastructuur op te bouwen: het Decentralized Social Networking Protocol (ofwel DSNP). Deze DSNP zal op zijn beurt gebruikersrecords en verbindingen gaan bewaren. Dit op een vergelijkbare manier als hoe een blockchain gegevens opslaat met betrekking tot cryptocurrency-transacties.


Potentieel van blockchain-technologie

Het gedecentraliseerde kenmerk dat dit met zich meebrengt, biedt potentieel om de kracht van contentmoderatie te ondermijnen. Dit kan onder andere door gebruikers die van het ene platform zijn getrapt in staat te stellen hun publiek eenvoudigweg naar meer toegeeflijkere personen te verplaatsen. Hiernaast kan het platform ook slecht gedrag ontmoedigen, omdat mensen voor altijd aan hun berichten gebonden zouden zijn. Dit komt omdat blockchain-data uit nature onveranderlijk is.

De grootste reden voor McCourt om $100 miljoen te investeren in het project, is naar verluidt de huidige machtsverdeling op de bestaande sociale media. Hierover zegt hij het volgende:

“We leven allemaal onder constant toezicht, en wat er gebeurt met deze enorme accumulatie van rijkdom en macht in de handen van enkelen, dat is ongelooflijk destabiliserend. Het bedreigt het kapitalisme, omdat het kapitalisme een vorm van rechtvaardigheid moet hebben om te overleven.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten