Innovation City
Blockchain, Worldcoin

Voormalig OpenAI-CEO lanceert Worldcoin

Een recentelijk gelanceerd cryptocurrency-project genaamd Worldcoin, opgericht door Sam Altman, de voormalige leider van OpenAI, is nu officieel actief.

Worldcoin Crypto

Deze nieuwe cryptovaluta, Worldcoin, is gebouwd op het Ethereum (ETH)-netwerk en wordt omschreven als een “nieuwe wereldwijde valuta in collectief bezit”, die eerlijk zal worden verdeeld onder een zo breed mogelijk publiek.

Een essentieel element van het project is het World ID-accountsysteem, dat de ware identiteit van gebruikers verifieert door middel van een persoonlijke irisscan met behulp van de Worldcoin ‘chrome orb’ – een scanner ter grootte van een bowlingbal die de irissen van deelnemers scant en andere biometrische gegevens verzamelt. Dit proces dient zowel om gebruikers te authenticeren als om ervoor te zorgen dat er geen duplicatie van accounts plaatsvindt.

Het bedrijf heeft uitgelegd dat het cryptocurrency-aspect van World ID gebruikersinformatie op de blockchain opslaat op een manier die zowel de privacy beschermt als niet onder controle staat van een enkele entiteit, waardoor manipulatie en afsluiting worden voorkomen.

Al 2 miljoen gebruikers aangetrokken

Tools for Humanity, een bedrijf gevestigd in zowel San Francisco als Berlijn, heeft Worldcoin ontwikkeld en benadrukt dat World ID’s van cruciaal belang zullen zijn in het tijdperk van generatieve AI-tools zoals ChatGPT. Deze identificatiesystemen dienen als een middel om onderscheid te maken tussen echte mensen en AI-bots.

De bèta van Worldcoin werd eerder dit jaar gelanceerd en heeft al 2 miljoen gebruikers aangetrokken. Het bedrijf heeft aangekondigd dat het op maandag zijn ‘orbing’-activiteiten zal uitbreiden naar 35 steden in 20 landen bij de officiële lancering. Gebruikers die zich in bepaalde landen aanmelden, zullen het WLD-token ontvangen als een stimulans voor hun deelname.

Blockchain nieuws

Storm Partners lanceert nieuwe Web3-innovatie-sandbox “Lightningbox” in Genève
Nigeria blijft bovenaan Google-zoekopdrachten voor “Bitcoin” ondanks hardhandig optreden
Australische overheid verbiedt gebruik van crypto en creditcards voor online gokken
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken