Innovation City
Blockchain, Worldcoin

Voormalig OpenAI-CEO lanceert Worldcoin

Een recentelijk gelanceerd cryptocurrency-project genaamd Worldcoin, opgericht door Sam Altman, de voormalige leider van OpenAI, is nu officieel actief.

Worldcoin Crypto

Deze nieuwe cryptovaluta, Worldcoin, is gebouwd op het Ethereum (ETH)-netwerk en wordt omschreven als een “nieuwe wereldwijde valuta in collectief bezit”, die eerlijk zal worden verdeeld onder een zo breed mogelijk publiek.

Een essentieel element van het project is het World ID-accountsysteem, dat de ware identiteit van gebruikers verifieert door middel van een persoonlijke irisscan met behulp van de Worldcoin ‘chrome orb’ – een scanner ter grootte van een bowlingbal die de irissen van deelnemers scant en andere biometrische gegevens verzamelt. Dit proces dient zowel om gebruikers te authenticeren als om ervoor te zorgen dat er geen duplicatie van accounts plaatsvindt.

Het bedrijf heeft uitgelegd dat het cryptocurrency-aspect van World ID gebruikersinformatie op de blockchain opslaat op een manier die zowel de privacy beschermt als niet onder controle staat van een enkele entiteit, waardoor manipulatie en afsluiting worden voorkomen.

Al 2 miljoen gebruikers aangetrokken

Tools for Humanity, een bedrijf gevestigd in zowel San Francisco als Berlijn, heeft Worldcoin ontwikkeld en benadrukt dat World ID’s van cruciaal belang zullen zijn in het tijdperk van generatieve AI-tools zoals ChatGPT. Deze identificatiesystemen dienen als een middel om onderscheid te maken tussen echte mensen en AI-bots.

De bèta van Worldcoin werd eerder dit jaar gelanceerd en heeft al 2 miljoen gebruikers aangetrokken. Het bedrijf heeft aangekondigd dat het op maandag zijn ‘orbing’-activiteiten zal uitbreiden naar 35 steden in 20 landen bij de officiële lancering. Gebruikers die zich in bepaalde landen aanmelden, zullen het WLD-token ontvangen als een stimulans voor hun deelname.

Blockchain nieuws

Blockchain-games blijven achter bij verwachtingen ondanks aanzienlijke fondsenwerving
Atari brengt klassieke games naar de blockchain via samenwerking met Base
Amerikaanse Bitcoin-mininggigant Riot neemt Block Mining over voor $92,5 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli