Worldcoin Crypto
Altcoin, Worldcoin

Voormalig Worldcoin-werknemer zegt dat ze in contact staan met de autoriteiten

Een individu dat beweert vroeger voor Worldcoin te hebben gewerkt onder de naam Nadir Hajarabi, heeft naar voren gebracht dat het project voor menselijke identiteitsverificatie mogelijk betrokken was bij onwettige activiteiten gedurende zijn of haar tewerkstelling.

Mogelijk zeer verdachte activiteiten

In een YouTube-video die op 23 augustus werd gepubliceerd, heeft Hajarabi verklaard dat ze tijdens hun periode bij Worldcoin getuige waren van wat ze als “zeer verdachte” activiteiten beschouwden, waaronder mogelijk “roekeloze en/of illegale handelingen”. Deze waarnemingen leidden ertoe dat ze het project verlieten vóór de lancering van de token op 24 juli. Volgens hen heeft de organisatie een deel van hun salaris ingehouden en waren er gesprekken met autoriteiten in verschillende jurisdicties als onderdeel van onderzoeken naar Worldcoin.

Volgens Hajarabi was de uitvoering van het Worldcoin-project “rampzalig”, waarbij bezuinigingen werden doorgevoerd vóór de publicatie van het witboek. Ze beweerden dat ze “vanaf dag één” waarschuwingssignalen hadden opgemerkt. Er werd contact opgenomen met zowel de CEO van Worldcoin als het juridische team van de organisatie, maar naar verluidt ontvingen ze geen bevredigende antwoorden met betrekking tot de vermeende tegenstrijdigheden tussen de missie en de implementatie ervan.

“Ik ben niet betaald voor mijn harde en vervelende werk tijdens ETHCC en ETH Global omdat ik vragen begon te stellen”, vertelde Hajarabi aan Cointelegraph. “Dat is niet eerlijk en ik laat me niet het zwijgen opleggen en financieel misbruiken. Zelfs als mijn bereik beperkt is, ga ik opkomen voor wat terecht van mij is een bedrijf dat doet alsof het financieel onrecht oplost, wordt niet verondersteld om financiële schade toe te brengen aan werknemers.”

https://www.youtube.com/watch?v=IeCq39AuKpc

Lastig om beweringen volledig te verifiëren

Het is echter moeilijk om de beweringen van Hajarabi onafhankelijk te verifiëren, met inbegrip van hun vermeende levering van ‘gespecialiseerde diensten’ aan het bedrijf. Een foto die op X (voorheen Twitter) werd gepost, leek hen te tonen in het bezit van een van de irisscannende bollen van het project. Hajarabi’s YouTube-kanaal, dat werd opgericht in september 2013, bevatte slechts één video waarin de beschuldigingen tegen Worldcoin werden geuit. Een X-account, dat naar verluidt door dezelfde persoon werd beheerd, plaatste een foto van een ETHGlobal Paris-badge met de naam van Hajarabi en zijn connectie met Worldcoin.

Worldcoin

De LinkedIn-pagina van Hajarabi, die in de YouTube-video werd genoemd, scheen te verwijzen naar dezelfde persoon als inwoner van Parijs, met ervaring op het gebied van niet-fungibele tokens, Web3-projecten en slimme contracten.

Het Worldcoin-project

Het Worldcoin-project werd oorspronkelijk opgezet met als doel echte personen van geautomatiseerde bots te onderscheiden door middel van retinale scans als onderdeel van het identiteitsverificatieproces met behulp van lichtbollen. Vóór de lancering van het Worldcoin-token in juli hadden zich meer dan 2 miljoen mensen aangemeld.

Voorafgaand aan de lancering van zowel het Worldcoin-token als het verificatieproces waren er zowel binnen als buiten de crypto-gemeenschap zorgen geuit over het project, met name met betrekking tot privacykwesties met gebruikersgegevens. Het Beierse Staatsbureau voor Toezicht op Gegevensbescherming begon naar verluidt in november 2022 met een onderzoek naar Worldcoin, terwijl de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden naar verluidt de gegevensverzamelingsmethoden van het project als ‘twijfelachtig’ bestempelde. Het Information Commissioner’s Office in het Verenigd Koninkrijk uitte ook vergelijkbare zorgen over het project.

In augustus kondigde de Keniaanse minister van Binnenlandse Zaken aan dat het land de lokale activiteiten van Worldcoin zou opschorten totdat de autoriteiten de kans hadden gehad om elk potentieel risico voor de inwoners te beoordelen, met inbegrip van een inval en inbeslagname van de apparatuur van de organisatie. Het Argentijnse Agentschap voor Toegang tot Publieke Informatie kondigde later aan een onderzoek te starten naar de verzameling, opslag en het gebruik van klantgegevens door Worldcoin, onder verwijzing naar zorgen op het gebied van veiligheid en privacy.

Altcoin nieuws

BitBoy: Deze 10 cryptomunten kunnen je rijk maken
Analist is razend bullish over deze cryptomunt
Crypto analist voorspelt opleving van kleinere altcoins
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken