Ethereum logo, Ether
Ethereum

Vooruitgang in Ethereum ETF: Goedkeuring binnen bereik?

Gisteren kwam uit onverwachte hoek een grote wending in de strijd voor Ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF) in de Verenigde Staten. Deze week staan de allereerste definitieve deadlines op de agenda, en Bloomberg-analisten hebben de kans op goedkeuring met maar liefst 200 procent verhoogd. 

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft nu de beurzen gevraagd om de zogeheten 19b-4 indieningen aan te passen, wat suggereert dat belangrijke vooruitgang wordt geboekt. Kan Ethereum dan toch Bitcoin (BTC) achterna gaan met de lancering van zijn eigen beursfondsen?

Onverwachte Ethereum ETF-wendingen

Gisteravond kon je in het Ethereum nieuws al lezen dat de koers van ‘s werelds grootste altcoins was ontploft dankzij het verhoogde optimisme over de komst van ethereum beursfondsen. Terwijl aanvankelijk niemand rekening leek te houden met een positieve uitkomst, is het sentiment nu volledig gekanteld.

Bloomberg ETF-analisten Eric Balchunas en James Seyffart lieten gisteravond op socialmediaplatform X weten de waarschijnlijkheid op goedkeuring te hebben verhoogd van 25 procent naar maar liefst 75 procent. 

“Vanmiddag hoorden we geruchten dat de SEC mogelijk een totale ommezwaai maakt in dit steeds politieker wordende vraagstuk. Nu is iedereen, net als wij, in rep en roer (iedereen ging ervan uit dat het geweigerd zou worden),” aldus ETF-expert Balchunas.

De SEC zou de verschillende beurzen waarop de ETH-fondsen gelanceerd zouden moeten worden gisteren hebben opgedragen hun 19b-4 indieningen te herzien, zo meldde The Wall Street Journal. 

CoinDesk meldde ook dat beurzen werden gevraagd hun 19b-4 indieningen op een ‘’versnelde basis’’ bij te werken.

Een 19b-4 aanvraag is een verzoek om een regelwijziging dat nodig is om een nieuw financieel product, zoals een ETF, te kunnen noteren en verhandelen. Het bevat details over de werking van het product en waarom het volgens de beurs voldoet aan de bestaande regelgeving.

ETH ETF op komst? Belangrijke nuance

De nieuwe ontwikkelingen suggereren dat de SEC mogelijk van plan is om alsnog de 19b-4 aanvragen goed te keuren. Echter betekent dit niet dat de fondsen ook direct gelanceerd mogen worden.

Potentiële uitgevers moeten namelijk ook groen licht krijgen voor hun S-1 aanvragen voordat de handel kan worden geopend. De financiële waakhond kan een onbepaalde tijd nemen om de S-1-documenten goed te keuren omdat het, in tegenstelling tot de 19b-4-aanvragen, niet gebonden is aan een deadline.

Al met al beloven het spannende dagen te worden voor Ethereum. Investeerders lijken in ieder geval weer volop te geloven in de komst van een spot ETF; de Ethereum koers staat momenteel namelijk meer dan 18 procent hoger dan 24 uur geleden, op bijna 3.700 dollar.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

VanEck voorspelt Ethereum koers van $154.000
Grote financiële speler toont interesse in Bitwise Ethereum ETF
Ethereum koers schiet omhoog – SEC laat rechtszaak vallen
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen