Bitcoin koers stijgt, bull markt
Bitcoin

Vorige keer steeg de Bitcoin koers 75% na dit signaal

De gemiddelde vraag naar Bitcoin onder particulieren is naar het laagste niveau in vijf maanden gezakt. Uiteindelijk eindigde dat de vorige keer in een stijging van 75% voor Bitcoin in de twee maanden daarna. Op dit moment ligt de gemiddelde maandelijks vraagverandering onder particulieren met een volume van tot 10.000 dollar naar -17%.

Koersexplosie aanstaande voor Bitcoin

Grappig genoeg zien we dat de Bitcoin koers vaak een lokale bodem bereikte op het moment dat deze indicator uitbodemde.

Het is volgens Axel Adler Jr dan ook mogelijk dat we vanaf hier weer beginnen te stijgen met Bitcoin. “Het valt mij ook op dat dit cohort snel reageert op kleine veranderingen in de markt”, aldus de analist.

Afgelopen maand gebruikte Axel Adler Jr dezelfde indicator om te laten zien dat de vraag met 31% daalde over de 17 dagen. voor 24 mei. Daarmee kwam deze op -14,50% uit.

Hij wees onder andere naar de gestegen interesse in GameStop (GME) en Ethereum, waarschijnlijk vanwege de goedkeuring van de ETFs.

Sparen is te interessant

Ook zou het kunnen dat consumenten er op dit moment voor kiezen om “gewoon” te sparen en niet in Bitcoin te sparen. Je kunt in de Verenigde Staten soms meer dan 5% rente over je spaarcenten krijgen.

De rentes zijn natuurlijk zo hoog vanwege de inflatie. Maar het kan zijn dat consumenten er daardoor voor kiezen om hun geld op de rekening te laten staan, in plaats van te kiezen voor Bitcoin.

Mogelijk gaat dat geld weer verplaatsen als de rentes gaan dalen. Wat dat betreft belooft vandaag een belangrijke dag te worden.

Vandaag staat namelijk de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) op het programma om 14.30u Nederlandse tijd. Als die lager uitvalt dan verwacht, dan kan Bitcoin weleens vuurwerk laten zien.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Mt. Gox verstuurt nog meer Bitcoin: Terugbetalingen bijna voltooid
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Deze indicator voorspelt een reusachtige Bitcoin koersstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten